5 módszer a megfázás tüneteinek enyhítésére

Akár még nyáron is küzdhetünk megfázással, ezért még a nyári, meleg hónapokban is jól jöhetnek azok a praktikák, amelyek a természetes gyógymódok közé tartoznak. Hiszen sok esetben nincs is szükségünk gyógyszerre, csak arra, hogy igyunk néhány csésze citromos-mézes teát, vagy elrágcsáljunk egy kis gyömbért. Mutatunk, néhány bevált módszert, amely segíthet a tünetek enyhítésében, a betegség mihamarabbi átvészelésében.
A természetes módszerek is - 5 módszer a megfázás tüneteinek enyhítésére – segítenek a megfázás tüneteinek enyhítésében.

1. Sokan a fokhagymára esküsznek

Azok, akik meg vannak fázva, gyakran fordulnak a fokhagymához, talán nem véletlenül. A fokhagymára, gyógynövényként is lehet tekinteni, és mint ilyen, nagyon hatásos lehet a megfázás tüneteinek enyhítésében. A fokhagyma antibakteriális hatással rendelkezik és remekül enyhíti a gyulladást is, ezzel akár meg is szüntetve a torok nyálkahártyáján kialakuló gyulladást.

2. A bíbor kasvirág már bizonyított

A bíbor kasvirágra bátran számíthatunk megfázás idején, de a megelőzésben is a segítségünkre lehet, ugyanis immunerősítő hatásokkal rendelkezik. Autoimmun betegségben szenvedőknek nem ajánlott a fogyasztása, éppen az immunerősítő hatása miatt. A bíbor kasvirág nem csak enyhíti a megfázáshoz köthető kellemetlen tüneteket, de a betegség időtartamát is jelentősen lerövidítheti.

3. A gyömbér, csípős, de hasznos

Ma már egyre többen ismerik a gyömbért. Ez a gyógynövény is hatásos lehet a megfázás tüneteinek enyhítésében. A gyömbér nagyon hatékony lehet az olyan betegségekben, amelyek a légzőszervet támadják meg. Fogyaszthatjuk nyersen, de teát is készíthetünk belőle. A teába aztán rakhatunk mézet, citromot és még egy csipet kurkumát is, amely a gyömbérhez hasonlóan, szintén gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

4. A húsleves az egyik legjobb gyógyító

Már nagyanyáink is rendszeresen fogyasztották ezt az ételt és ennek oka is van. A húsleves nem csak finom, de gyógyító hatásokkal is rendelkezik. Csak próbáljuk ki, és meglátjuk, milyen csodás hatásai vannak. Amikor meg vagyunk fázva és eszünk egy tányér forró húslevest, máris sokkal, jobban leszünk. Már tanulmányok is születtek a húsleves és a megfázás tüneteinek enyhítésével kapcsolatban. A tudomány szerint a húsleves, akár még gyulladást is csökkent és ezzel, a felső légúti fertőzések tüneteit, így pedig a megfázás tüneteit tudja enyhíteni.

5. A vöröshagyma áldásos hatásai

A vöröshagyma is egy gyógynövény, hiszen flavonoidokat tartalmaz. Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk, nem csak a betegségeket előzhetjük meg a segítségével. Ha mégis betegek leszünk, lehet, hogy csak enyhe tünetekkel kell majd szembenéznünk. A hagymában található kvercetinnek antivirális tulajdonságai vannak.

Kapcsolódó cikkek

Az egyik legfontosabb ásványi anyag - Miért olyan fontos a magnézium?- a magnézium.

Miért olyan fontos a magnézium?

Az embereknek tápanyagokra, azaz vitaminokra és ásványi anyagokra van szükségük. Az egyik legfontosabb ásványi anyag, a magnézium. A magnézium nem csupán az idegrendszer működésének szabályozásában vesz részt, hanem több más testi funkciót is ellát. Mutat

A stresszoldásban segít - Negyedórás séta és a stressz eltűnik – az erdei séta.

Negyedórás séta és a stressz eltűnik

Mai rohanó világunkban egyre több stressz éri az embert. Ha kikerülni nem is tudjuk a napi stresszt, sokat tehetünk annak levezetésében. Például egy kellemes erdei sétával. A sétának és az erdő hatásának számtalan előnye létezik. Mutatjuk is, hogy melyek

Az egyik legegészségesebb sport - Az úszás élénkít, és minden izmot megmozgat – az úszás.

Az úszás élénkít, és minden izmot megmozgat

Az úszás az egyik legjobb mozgásforma, hiszen ezt a sportot azok a személyek is űzhetik, akik valamilyen fájdalommal, vagy testi, egészségügyi gonddal küzdenek. Mutatjuk, hogy miért is olyan egészséges mozgásforma az úszás.