Miért olyan egészséges a moringa?

A moringa egy olyan gyógynövény, amely rendkívül sok és hasznos tápanyagot tartalmaz. A gyógynövényben nagy mennyiségben vannak értékes vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok és természetesen, az egészségünket szolgáló esszenciális aminosavak is. A moringa többek között rákmegelőző hatásokkal rendelkezik, de kiemelkedő a vércukorszint csökkentő szerepe is.
A moringa tele van - Miért olyan egészséges a moringa? – értékes antioxidánsokkal.

A moringa és a benne található tápanyagok

A moringa tehát nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Gazdag forrása a káliumnak, a kalciumnak, a magnéziumnak, a cinknek, a vasnak, a mangánnak és a réznek, de ezen kívül antioxidánsokban is rendkívül gazdag. Milyen antioxidánsok találhatók meg a moringában? Többek között a flavanolok, a luteolin, a kempferol, a kvercetin és az apigenin. Az antioxidánsok, segítenek leküzdeni az oxidatív stresszt, amely sok esetben okozhat nem csak fertőzéseket, de különféle betegségeket is.

A moringa és a rákos megbetegedések

A moringának kitüntetett szerepe van az egyes rákos megbetegedések elleni küzdelemben, védelemben, hiszen olyan tápanyagokkal van teli, amelyek csökkentik ezeknek a rákos megbetegedéseknek a kockázatait. Például a moringában megtalálható izotiocianátok csökkentik a tüdőrák kialakulásának kockázatát, még az olyan személyek esetében is, akik rendszeresen dohányoznak.

A moringa még egy olyan vegyületet is tartalmaz, amely segítséget nyújt a már kialakult, daganatos sejtek elpusztításában.

A moringa, mint vércukorszint - szabályozó

A moringának hatása van a vércukorszintre is. Az állandóan magas vércukorszint nem csupán a cukorbetegség kialakulásának kockázatát növeli meg, de a cukorbetegség és a magas vércukorszint oka lehet a szívbetegség kialakulásának is. Kutatások igazolják, hogy a moringa, segítséget nyújthat a vércukorszint szabályozásban is.

Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akiknél gyakori problémaként jelent meg a magas vércukorszint. A vizsgálati alanyok 3 hónapon keresztül minden egyes nap, 5 teáskanál moringaport fogyasztottak. A vizsgálat végén megállapításra került, hogy a vizsgálati személyek éhgyomri vércukorszintje mintegy 13 százalékkal csökkent.

A gyulladás ellenszere is lehet a moringa

A folyamatos gyulladás meglehetősen veszélyes, hiszen hosszútávon oka lehet a szívbetegség és a rákos betegségek kialakulásának. A moringa gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A gyógynövény gyulladásgátló hatása a benne lévő izotiocianátoknak köszönhető.

Kapcsolódó cikkek

A színek befolyással vannak az életünkre - A színeknek ereje van – viseljünk ezért vidám színeket.

A színeknek ereje van

Már az ókorban is felfedezték, hogy a színeknek hatása van az emberekre. Az őszi, téli hűvös napokon elsősorban a szürke, a barna és a fekete színeket részesítjük előnyben, míg nyáron, többnyire a világosabb színű ruhák mellett döntünk. Mutatjuk, milyen h

Az egyik legfontosabb ásványi anyag - Miért olyan fontos a magnézium?- a magnézium.

Miért olyan fontos a magnézium?

Az embereknek tápanyagokra, azaz vitaminokra és ásványi anyagokra van szükségük. Az egyik legfontosabb ásványi anyag, a magnézium. A magnézium nem csupán az idegrendszer működésének szabályozásában vesz részt, hanem több más testi funkciót is ellát. Mutat

A stresszoldásban segít - Negyedórás séta és a stressz eltűnik – az erdei séta.

Negyedórás séta és a stressz eltűnik

Mai rohanó világunkban egyre több stressz éri az embert. Ha kikerülni nem is tudjuk a napi stresszt, sokat tehetünk annak levezetésében. Például egy kellemes erdei sétával. A sétának és az erdő hatásának számtalan előnye létezik. Mutatjuk is, hogy melyek