A színeknek ereje van

Bizonyára mindenki megtapasztalta már, hogy egyes színeknek milyen hatása is van ránk. Amennyiben egy világosabb, rikítóbb színű ruhába bújunk, úgy még a kedvünk is sokkal jobb lesz. De egyébként fordítva is igaz. Sokszor a hangulatunk határozza meg, hogy milyen színű ruha után keresgélünk a szekrényünkben. Nem véletlen, hogy télen, a komorabb színű ruhákat részesítjük előnyben, míg nyáron, a vidámabb színek kerülnek elő a szekrény mélyéről. Tehát a színeknek ereje van, hatással vannak ránk, még ha nem is forgatják fel teljes egészében az életünket.
A színek befolyással vannak az életünkre - A színeknek ereje van – viseljünk ezért vidám színeket.

A színek hatása

A színek tehát hatással vannak ránk. Ránk, az életünkre, a mindennapjainkra. A színek, ezen kívül befolyásolják a kognitív képességeinket, a lelki egészségünket, a hangulatunkat, az egészségünket és még az érzelmeink is függnek attól, hogy milyen színek vesznek körül bennünket.

Még kísérleteket is végeztek a színekkel, pontosabban azok hatásával kapcsolatban. Például az is bebizonyosodott, hogy az embereknek sokkal jobban ízlett az adott étel, ha azt színes tányérról ették és nem egy sötét, vagy fehér színű tányérról kellett az adott ételt megenniük.

A színek gyógyulni is segítenek

Mivel a színek hatással vannak a gondolkodásunkra, a hangulatunkra, így nagy befolyással vannak az egészségi állapotunkra, és így a gyógyulásunkra is. Leírások szerint, már az ókorban is alkalmazták az úgynevezett színterápiát, csak akkor még nem tudatosan, hiszen nem volt megfogalmazva, nem mondták ki, nem írták le, hogy a színek, milyen csodás erővel bírnak és mennyire pozitívan hatnak ránk, az elménkre és a fizikai egészségünkre.

Manapság is alkalmazzák a színterápiát, hiszen tisztában vannak vele, hogy mennyire pozitívan hatnak az energiaszintünkre, a lelkiállapotunkra és a testi egészségünkre.

A színterápia és az emberek lelkiállapota

A színeknek gyógyító ereje van. A színek nem csak fizikailag, hanem lelkileg, szellemileg és érzelmileg is hatnak ránk. Manapság még egy állásinterjúra is felvehetünk olyan ruhát, amelyben nem csak kellemesebben érezhetjük magunkat, de a teljesítményünket is pozitív irányba befolyásolja. A kék szín például nyugodtabbá varázsol és sokkal könnyebben fogunk társalogni az interjúztatóval. Vöröset ne vegyünk fel, mert attól dühösek és frusztráltak lehetünk. A lilától is magabiztosabbá válunk, míg a narancsszín, erővel ruházhat fel bennünket.

Kapcsolódó cikkek

A stresszoldásban segít - Negyedórás séta és a stressz eltűnik – az erdei séta.

Negyedórás séta és a stressz eltűnik

Mai rohanó világunkban egyre több stressz éri az embert. Ha kikerülni nem is tudjuk a napi stresszt, sokat tehetünk annak levezetésében. Például egy kellemes erdei sétával. A sétának és az erdő hatásának számtalan előnye létezik. Mutatjuk is, hogy melyek

Az Alzheimer –kórnak csökken az esélye - 4 táplálékkal az Alzheimer-kórral szemben –ha egészségesen táplálkozunk.

4 táplálékkal az Alzheimer-kórral szemben

Az Alzheimer-kór nem csak az idősebb személyek betegsége. Az egészséges táplálkozással azonban jelentősen csökkenthetjük ennek a betegségnek az esélyét.

Az egyik legfontosabb ásványi anyag - Miért olyan fontos a magnézium?- a magnézium.

Miért olyan fontos a magnézium?

Az embereknek tápanyagokra, azaz vitaminokra és ásványi anyagokra van szükségük. Az egyik legfontosabb ásványi anyag, a magnézium. A magnézium nem csupán az idegrendszer működésének szabályozásában vesz részt, hanem több más testi funkciót is ellát. Mutat