Vitaminpótlás természetesen!

A különbség csupán a vitamin szükséget mennyiségében lehet.
Vitaminpótlás természetesen!


Azok, akik igyekeznek egészségesen táplálkozni, nagyobb esélyük van arra, hogy szervezetüket megfelelő mennyiségű vitaminnal lássák el. Ehhez igen sok zöldséget és gyümölcsöt kell napi szinten fogyasztani, ami viszont nem erőssége a magyar embereknek.

Mennyi természetes vitamint eszünk?

Míg a mediterrán országokban a napi zöldség fogyasztás fontos része az életnek, és a napi étel fogyasztásának akár 50 %-t is jelenti, ezzel szemben kicsiny kis hazánkban ez sokszor 10%-t sem éri el. Pedig zöldségeink és gyümölcseink jelentik a vitaminok legnagyobb természetes forrását. Sajnálatos módon az elmúlt évtizedekben bizonyítottan nagyon sokat csökkent táplálékaink vitamin és ásványi anyag mennyisége, ennek következtében igen sok zöldséget és gyümölcsöt kell ahhoz elfogyasztanunk, hogy a napi szükségletünk biztosítva legyen. Példaként nézzük meg, hogy 1000 mg C-vitamin beviteléhez mennyi gyümölcsöt is kell napi szinten elfogyasztanunk! A legfrissebb adatok szerint ehhez 2,5 kg citromot vagy 20 kg almát kell megennünk! Éppen ezért hazánkban kifejezetten fontos szerepe lehet a vitaminok egyéb forrásokból szervezetünkbe történő bejuttatásának, mert elég könnyen beláthatjuk, hogy nem sokan vagyunk képesek ennyi citromot vagy almát egy nap megenni.

Milyen egyéb forrásaink vannak a megfelelő mennyiségű vitaminok bevitelére?

Ehetünk szintetikus vitaminokat tabletták, kapszulák formájában, de választhatunk egy ennél sokkal egészség barátabb forrást is: a gyógygombákat, melyek koncentrált formában tartalmazzák a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, és aminosavak tömegét.

Reggel kezdhetjük a napot például egy isteni Bio ganodermás kávéval. Napközben ihatunk egy ganoderma és shiitake gombát is tartalmazó teát, vagy este alvásunk elősegítésére egy levendulás, süngombás teát. Ezáltal nem csak a szervezetünk tápanyagokkal való feltöltését biztosítjuk, hanem az immunrendszerünk működését is turbósabb üzemmódba kapcsolhatjuk. Így a vírusok, baktériumok is kevésbé tudnak elszaporodni szervezetünkben, és az erőnléti állapotunk is sokkal jobb lehet.

Nagyon fontos, hogy BIO minősítéssel rendelkező gyógygombákat fogyasszunk, hisz a gombák mindent magukba szívnak a környezetükből, amit csak találnak. Az ellenőrzött biogazdaságokból származó készítmények tisztasága garantált, ezért érdemes innen származó gyógygomba terméket választani.

Kapcsolódó cikkek

Mi is sokat tehetünk - Hogyan és miért vigyázzunk a szívünk egészségére? – a szív egészségének megőrzésében.

Hogyan és miért vigyázzunk a szívünk egészségére?

A szívünk védelme nagyon fontos, de mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy sokáig egészséges maradjon. Az antioxidánsok mellett, sok más természetes gyógymód is segíthet a szív egészségének megőrzésében.

Mi is sokat tehetünk - Mi is az étel-intolerancia? – a tünetek enyhülése érdekében.

Mi is az étel-intolerancia?

Az étel – intolerancia sok kellemetlen tünettel jár együtt. Amennyiben elkerüljük azokat a táplálékokat, amelyek kellemetlen szimptómákat okoznak, úgy jelentősen megkönnyíthetjük az életünket.

A tápanyagok - Mitől lesz szép a bőrünk?- lassíthatják az öregedési folyamatokat.

Mitől lesz szép a bőrünk?

A bőrünknek is szüksége van tápanyagokra, hiszen, ha nem figyelünk oda a vitamin és ásványi anyag fogyasztásra, úgy az öregedési folyamatok is felgyorsulhatnak. Mutatjuk, hogy milyen tápanyagokra van szüksége a bőrünknek.