Öregedésgátlás a bőrápolásban

Jó lenne megtalálni az örök fiatalság forrását, és inni abból, hogy a bőrünk mindig üde és ragyogó maradjon. De ez nem lehetséges, a bőrünk pedig egyre csak öregszik és ráncosodik, és mi nem sokat tehetünk ez ellen. Hiszen maga az öregedés egy természetes folyamat. Ha megállítani nem is tudjuk, lassítani igen, mégpedig igen egyszerű módszerek és eszközök állnak a rendelkezésünkre, amelyek segíthetnek abban, hogy a finom vonalak és a mélyebb ráncok, minél később jelenjenek meg az arcunkon. A bőrünk fiatalításához választhatjuk a drasztikus módszereket, azaz a plasztikai sebészetet, de azért elég sok természetes módszer is a rendelkezésünkre áll, amely segíthet a fiatalos külső hosszabb ideig történő megőrzésében. Mutatjuk is, hogy melyek ezek a módszerek!
A táplálkozás és a bőrápolás - Öregedésgátlás a bőrápolásban – fiatalíthat.

Kollagén, mint bőrfeszesítő

Kollagént ma már por formájában is fogyaszthatunk, de van a tablettás változat is és nagyon sok bőrápoló tartalmaz még kollagént, ami nagyon jó hatással van a bőrünk állapotára. Kollagén minden ember szervezetében termelődik, de a kor előrehaladtával egyre kevesebb, és ez az oka annak, hogy a bőr ráncossá, fakóvá és petyhüdtté válik. A kollagén rugalmasan tartja a bőrt és üde, ragyogó színt biztosít a bőr számára. Valójában a kollagén egy fehérje, amely a bőr, a kötőszövet és az izom építőköve.

Öregedésgátló bőrápoló olajok

Sok olyan olaj is kapható a piacon, amelyek anti-aging hatással rendelkeznek. Ilyen a csipkebogyó olaj, a muskátli, vagy a rózsaolaj. Ezeket az olajokat önmagukban is használhatjuk, de a kedvenc arckrémünkbe is belekeverhetjük. Ezek az olajok a bőrsejtek megújulását segítik elő és ezzel a bőr fiatalos megjelenését támogatják meg.

Az antioxidáns vitaminok

A bőr szépségét antioxidáns vitaminok rendszeres fogyasztásával is elérhetjük. Ilyen antioxidáns vitamin az A -, C-, és E-vitamin. A C-vitamin is elősegíti a bőr kollagéntermelését, míg az E-vitamint bőrszépítő vitaminnak is szokták nevezni. E-vitaminban gazdagok a diófélék, a magvak és a növényi olajok.

Mitől óvakodj?

A bőr öregedési folyamatait fel is gyorsíthatjuk. Mégpedig azzal, ha dohányzunk, ha dehidratáltak vagyunk, ha túl sokszor tesszük ki magunkat a káros hatású UV-sugárzásnak, és a környezeti szennyeződéseknek, de még a nem megfelelő táplálkozás is nyomott hagy a bőrünkön.

Kapcsolódó cikkek

Néha az esti tévézés - Lelki béke és a televízió – is segíthet a lelki béke megteremtésében.

Lelki béke és a televízió

Vannak esetek, amikor az esti tévénézés kifejezett jót tesz a hangulatunknak. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne aludjunk el a tévé előtt, mert akkor nem lesz pihentető az alvásunk. Miben segíthet a tévé? Mutatjuk a válaszokat!

Fiatalabb szeretnék lenni! Mit tehetnék?

Fiatalabb szeretnék lenni! Mit tehetnék?

A plasztikai sebészek gyakran hallják azt a pácienseiktől, hogy a szívük mélyén semmire sem vágynak jobban, csakhogy fiatalabbnak tűnjenek, hogy a bőrük éppen úgy ragyogjon, mint egy, kettő, vagy éppen három évtizeddel korábban.

A természet egyik gyógynövénye - Varázsmogyoró a szépségápolásban – segíthet a bőrápolásban.

Varázsmogyoró a szépségápolásban

A szépségápolásban természetes szereket is használhatunk. Az egyik ilyen természetes szer, a varázsmogyoró. Cikkünkben kiderül, hogy milyen bőrproblémákra is használhatjuk ezt a csodálatos gyógynövényt.