Egy gyilkos, aki túlélte a méreginjekciót

Másodszor próbálnak kivégezni egy férfit Ohioban. A férfit gyilkosság és nemi erőszak miatt ítélték halálra, de a kivégzés során gondok merültek fel. Az ügyvédek szerint senkit sem szabad kétszer kivégezni.
Túlélte a halálbüntetést

A gyilkosságért elítélt Rommel Broom az Egyesült Államok történelmében az egyetlen ember, aki túlélte a méreginjekciós kivégzést. Az ohioi férfi jelenleg is a siralomházban él, és az ügyvédei szerint senkit sem lenne szabad kétszer kivégezni. Az ügyvédek szokatlannak és kegyetlennek tartják, hogy védencüknél másodszor is megpróbálkoznak a halálos injekció beadásával. Broom életét már csak a szövetségi szintű bíróságok menthetik meg.

Broomot az első alkalommal két órán át próbálták kivégezni, de nem találták a vénáját. Az elítélt elmondása szerint legalább 18-szor szúrtak bele, ami olyan erős fájdalmat okozott neki, hogy kiabált és sírt. Megszúrták a nyakán, a könyékhajlatain, a csuklóin és a bokáin is. Végül a kísérletet Ted Strickland kormányzó utasítására hagyták abba, és vitték vissza Broomot a siralomházba.

A férfit 1984-ben egy 14 éves lány elrablásáért, megerőszakolásáért, majd meggyilkolásáért ítélték halálra. Az első kivégzési kísérlet után panaszt tettek, hogy jogszerűen többet nem kísérelhetik meg a vádlott kivégzését, a Legfelsőbb bíróság azonban indoklás nélkül elutasított a beadványt.

Ohióban sokszor felmerülnek problémák a kivégzés során, mert az amerikai törvények tiltják szakképzett orvosi személyzet bevetését a kivégzőkamrában, így ez a feladat a börtönőrökre hárul. Ők azonban sokszor nincsenek tisztában az intravénás injekciók beadásának szabályairól.

Broom eddig az egyetlen túlélője a halálbüntetésnek. Korábban már előfordult, hogy elhúzódott a kivégzés. A szintén nemi erőszakért és gyilkosságért elítélt Clayton Lockettnek rosszul kötötték be az infúziót, amikor észrevették leállítottak a kivégzést, de a férfi 43 perc múlva meghalt.

Kapcsolódó cikkek

A táplálkozás és a bőrápolás - Öregedésgátlás a bőrápolásban – fiatalíthat.

Öregedésgátlás a bőrápolásban

Az öregedési folyamatokat ugyan nem lehet megállítani, de lassítani, igen. A megfelelő táplálkozás és bőrápolás csodákra képes. Mutatjuk, hogy mit egyél, és mit tegyél, hogy sokáig szép maradjon a bőröd.

Mi magunk is sokat tehetünk - A belső békénk megteremtése egyszerű eszközökkel – a lelki béke megteremtésében.

A belső béke megteremtése egyszerű eszközökkel

A belső béke megteremtése nem könnyű, de nem is lehetetlen feladat. Ebben nyújt a cikk segítséget.