A cukorbetegség 5 komoly tünete

Manapság nagyon sokan szenvednek cukorbetegségben. Ez a betegség alattomosan támad, hiszen hosszú ideg nem okoz olyan komoly tüneteket, így sokan nem is keresik fel a háziorvosukat az apróbb tünetekkel. Aztán persze egyre súlyosabb szimptómák is jelentkeznek, ami már aggaszthatja azt, aki ezeket a kellemetlen tüneteket észleli magán. A cikkben a cukorbetegség 5 nagyon komoly tünetét mutatjuk be, amely tünetekre már az is felfigyel, aki egyébként nem szokott apróságokkal orvoshoz fordulni
A cukorbetegség sok komoly és veszélyes - A cukorbetegség 5 komoly tünete – tünettel jár együtt.

1. Az érzékszervek állapotának rosszabbodása

Sajnos, sokan már csak akkor mennek orvoshoz, amikor a cukorbetegség súlyos szövődményeket okozott. Mely érzékszervek vannak veszélyben? A szem és a fül, azaz a látás és a hallás mindenképpen. A magas vércukorszint ugyanis károsítja a kisebb ereket és ez akár még teljes látásvesztéshez is vezethet.

A cukorbeteg személyek gyakran küzdenek magas vérnyomással is. A magas vérnyomás pedig a fülben található ereket is károsítja, ami pedig hallásvesztést is okozhat.

2. Az idegek is károsodnak

A cukorbeteg személyek nagyon jól tudják, hogy mi is pontosan az idegkárosodás. Merthogy ez is fenyegeti őket. Az idegkárosodás nem más, mint az érzékelés elvesztése a kezekben és a lábakban, azaz a végtagokban. A kezek és a lábak gyakran zsibbadnak és a cukorbetegek úgy érezhetik, mintha hangyák mászkálnának a végtagjaikon. Sok esetben nem éreznek fájdalmat, azonban ez azért kockázatos, mert így olyan sérüléseket szenvedhetnek el, amelyeket észre sem vesznek. A cukorbeteg személy kezén és lábán bármilyen sérülés és vágás nagyon nehezen gyógyul, hiszen nincsen rendben a keringésük.

3. A cukorbetegség és a vese állapota

Cukorbetegség esetén, még az egyik páros szervünk, a vese is károsodhat. Márpedig a vese az egyik legfontosabb szervünk, hiszen kiemelt szerepe van a vértisztításban. A vesebeteg személyek sok esetben szorulnak dialízisre.

4. A szív - és érrendszer betegségei

A cukorbeteg személyeknek nem elég, hogy ezzel a komoly és sok esetben veszélyes betegséggel kell megküzdeniük, még más betegségek és szövődmények is fenyegethetik őket. Amennyiben túl sok glükóz halmozódik fel egy cukorbeteg személy szervezetében, az nagyon veszélyes lehet az érrendszerre. Az artériák el is záródhatnak, ami viszont oka lehet a stroke vagy a szívinfarktus kialakulásának.

5. A lélek is sérül

A cukorbetegséggel együtt járó egyéb egészségügyi problémák miatt, a lélek is sérül, hiszen nagyon nehezen lehet megemészteni a betegség tényét és a betegséghez tartozó esetleges szövődmények kialakulását. A depresszió és a szorongás, akár mindennapossá is válhat a cukorbeteg emberek életében, de a pszichoterápia nagyon sokat segíthet, így érdemes mihamarabb szakemberhez fordulni.

Kapcsolódó cikkek

Elnézést, mit is mondott? Van megoldás a nagyothallás ellen!

Elnézést, mit is mondott? Van megoldás a nagyothallás ellen!

Ha a hallásunk romlik, akkor az egészségünk és a szociális életünk is, de szerencsére van segítség.

A cukorbetegség sok komoly és veszélyes - A cukorbetegség 5 komoly tünete – tünettel jár együtt.

A cukorbetegség 5 komoly tünete

A cukorbetegséget néma gyilkosnak is nevezik, merthogy sok tünet már csak a betegség előrehaladottabb állapotában alakul ki. Mire figyeljünk? Mutatunk 5 tünetet, amelyet nagyon komolyan kell venni.

Az egyik legfontosabb ásványi anyag - Miért olyan fontos a magnézium?- a magnézium.

Miért olyan fontos a magnézium?

Az embereknek tápanyagokra, azaz vitaminokra és ásványi anyagokra van szükségük. Az egyik legfontosabb ásványi anyag, a magnézium. A magnézium nem csupán az idegrendszer működésének szabályozásában vesz részt, hanem több más testi funkciót is ellát. Mutat