A cukorbetegség 5 komoly tünete

Manapság nagyon sokan szenvednek cukorbetegségben. Ez a betegség alattomosan támad, hiszen hosszú ideg nem okoz olyan komoly tüneteket, így sokan nem is keresik fel a háziorvosukat az apróbb tünetekkel. Aztán persze egyre súlyosabb szimptómák is jelentkeznek, ami már aggaszthatja azt, aki ezeket a kellemetlen tüneteket észleli magán. A cikkben a cukorbetegség 5 nagyon komoly tünetét mutatjuk be, amely tünetekre már az is felfigyel, aki egyébként nem szokott apróságokkal orvoshoz fordulni
A cukorbetegség sok komoly és veszélyes - A cukorbetegség 5 komoly tünete – tünettel jár együtt.

1. Az érzékszervek állapotának rosszabbodása

Sajnos, sokan már csak akkor mennek orvoshoz, amikor a cukorbetegség súlyos szövődményeket okozott. Mely érzékszervek vannak veszélyben? A szem és a fül, azaz a látás és a hallás mindenképpen. A magas vércukorszint ugyanis károsítja a kisebb ereket és ez akár még teljes látásvesztéshez is vezethet.

A cukorbeteg személyek gyakran küzdenek magas vérnyomással is. A magas vérnyomás pedig a fülben található ereket is károsítja, ami pedig hallásvesztést is okozhat.

2. Az idegek is károsodnak

A cukorbeteg személyek nagyon jól tudják, hogy mi is pontosan az idegkárosodás. Merthogy ez is fenyegeti őket. Az idegkárosodás nem más, mint az érzékelés elvesztése a kezekben és a lábakban, azaz a végtagokban. A kezek és a lábak gyakran zsibbadnak és a cukorbetegek úgy érezhetik, mintha hangyák mászkálnának a végtagjaikon. Sok esetben nem éreznek fájdalmat, azonban ez azért kockázatos, mert így olyan sérüléseket szenvedhetnek el, amelyeket észre sem vesznek. A cukorbeteg személy kezén és lábán bármilyen sérülés és vágás nagyon nehezen gyógyul, hiszen nincsen rendben a keringésük.

3. A cukorbetegség és a vese állapota

Cukorbetegség esetén, még az egyik páros szervünk, a vese is károsodhat. Márpedig a vese az egyik legfontosabb szervünk, hiszen kiemelt szerepe van a vértisztításban. A vesebeteg személyek sok esetben szorulnak dialízisre.

4. A szív - és érrendszer betegségei

A cukorbeteg személyeknek nem elég, hogy ezzel a komoly és sok esetben veszélyes betegséggel kell megküzdeniük, még más betegségek és szövődmények is fenyegethetik őket. Amennyiben túl sok glükóz halmozódik fel egy cukorbeteg személy szervezetében, az nagyon veszélyes lehet az érrendszerre. Az artériák el is záródhatnak, ami viszont oka lehet a stroke vagy a szívinfarktus kialakulásának.

5. A lélek is sérül

A cukorbetegséggel együtt járó egyéb egészségügyi problémák miatt, a lélek is sérül, hiszen nagyon nehezen lehet megemészteni a betegség tényét és a betegséghez tartozó esetleges szövődmények kialakulását. A depresszió és a szorongás, akár mindennapossá is válhat a cukorbeteg emberek életében, de a pszichoterápia nagyon sokat segíthet, így érdemes mihamarabb szakemberhez fordulni.

Kapcsolódó cikkek

Vitamin ABC - bemutatjuk a legfontosabb vitaminokat

Vitamin ABC - bemutatjuk a legfontosabb vitaminokat

A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, D-vitamin - mutatjuk, melyik mire jó

7 étel, ami tényleg meghosszabbítja az életed

7 étel, ami tényleg meghosszabbítja az életed

A tudomány feltárta, hogy léteznek úgynevezett élethosszabbító táplálékok.

Az egyik legegészségesebb sport - Az úszás élénkít, és minden izmot megmozgat – az úszás.

Az úszás élénkít, és minden izmot megmozgat

Az úszás az egyik legjobb mozgásforma, hiszen ezt a sportot azok a személyek is űzhetik, akik valamilyen fájdalommal, vagy testi, egészségügyi gonddal küzdenek. Mutatjuk, hogy miért is olyan egészséges mozgásforma az úszás.