Fiatalabb szeretnék lenni! Mit tehetnék?

A plasztikai sebészek gyakran hallják azt a pácienseiktől, hogy a szívük mélyén semmire sem vágynak jobban, csakhogy fiatalabbnak tűnjenek, hogy a bőrük éppen úgy ragyogjon, mint egy, kettő, vagy éppen három évtizeddel korábban.
Fiatalabb szeretnék lenni! Mit tehetnék?

A plasztikai sebészek gyakran hallják azt a pácienseiktől, hogy a szívük mélyén semmire sem vágynak jobban, csakhogy fiatalabbnak tűnjenek, hogy a bőrük éppen úgy ragyogjon, mint egy, kettő, vagy éppen három évtizeddel korábban. A plasztikai sebészek nem pusztán esztétikai kezeléseket és plasztikai beavatkozásokat javasolnak a hozzájuk forduló nőknek és férfiaknak, de sok más hasznos tanáccsal is ellátják őket. Cikkünkből kiderül, hogy milyen esztétikai kezelés és életmód segíti a bőr egészségének fenntartását, az öregedési folyamatok lassítását.

Bármilyen esztétikai beavatkozás csak akkor sikeres, ha az illető az életmódján is változtat. Az egészséges táplálkozás fontos szerepet játszik abban, hogy a bőr egészséges és fiatalos maradjon. Ennek elérése érdekében kerülni kell a feldolgozott élelmiszereket, a cukros, mértéktelenül zsíros, a gyorsételeket és a gyulladást generáló táplálékokat.

Az egészséges életmód szerves részét képezi a rendszeres testmozgás is, hiszen az edzés fokozza a bőr vérkeringését, alapvető tápanyagokkal látja el a bőrt.

Az alvás minősége és mennyisége is meghatározza a bőr állapotát. Ha nem alszunk eleget, úgy a bőrünk is hamarabb öregszik. A mértéktelen alkoholfogyasztás és a dohányzás is rendkívüli módon roncsolja a bőrt. A bőr nem csak ráncossá és petyhüdtté válik, de a színe fakó és szürkés lesz.

A bőr fiatalságának, rugalmasságának megőrzéséhez szükség van a rendszeres fényvédelemre és hidratációra is. A fényvédő krémek védelmet jelentenek az UV-sugárzással szemben, melyek hiányában a napégés, a bőr pigmentációját és korai öregedését okozza. A káros hatású UV-sugarak a bőrrák kockázatát is megnövelik.

A bőr rendszeres hidratálása is elengedhetetlen ahhoz, hogy a bőr egészségesebb és fiatalosabb színezetet öltsön. A rendszeres arctisztítás is rendkívül fontos, hiszen a bőr pórusaiban nagyon sok por és szennyező anyag halmozódik fel a nap folyamán. Aranyszabály, hogy sminkkel soha ne aludjunk.

Amennyiben a fentieknek eleget tettünk, úgy jöhetnek a komolyabb esztétikai beavatkozások is, hiszen a bőr minősége ténylegesen romlik az életkorral és ennek javításával, valóban elérhetjük, hogy fiatalosabbak legyünk.

A plasztikai konzultáció keretében a plasztikai sebész többféle kezelést is javasolhat, illetve a számunkra legmegfelelőbb eljárást tárhatja elénk. A kezelési terv mindig személyre szabottan történik. A plasztikai sebész javasolhatja a Beauty Booster, vagy Skin Booster kezelést, amely hialuronsavval és egyéb más ágensekkel történő arcfeszesítést jelent és rejuvenáló hatást foglal magába. A finomszálas arcformálás anti-aging hatása mellett, a COG-szálakkal történő kezeléssel, „lifting” hatást is elérhetünk, amely terápiát elsősorban arc, nyak - és szemöldökemelésre alkalmaznak.

A hialuronsav alkalmas az arc-, a ránc - és az ajak feltöltésére is, hiszen a felületes és mély ráncokat kellőképpen feltölti, míg az ajkat kontúrozza, volumenizálja. Hialuronsavval az orr-és állvonal formálása is lehetővé válik, de Dr. Pukancsik Dávid kezelései között a szemhéjplasztika is szerepel. Általában az arcon a szemkörüli vonalak, szarkalábak jelennek meg a leghamarabb, melyen az felső- és alsó szemhéj bőrének feleslege és megnyúlása tovább ronthat. A felső - és alsó szemhéjplasztika azonban megoldás nyújt ezekre a problémákra.

Ez a néhány tipp segíthet a bőr egészségének, fiatalos kinézetének fenntartásában. Ha többet szeretnél tudni a plasztikai beavatkozásokról, akkor látogass el a Queen’s Esthetics plasztikai sebészet honlapjára.

Kapcsolódó cikkek

Fiatalabb szeretnék lenni! Mit tehetnék?

Fiatalabb szeretnék lenni! Mit tehetnék?

A plasztikai sebészek gyakran hallják azt a pácienseiktől, hogy a szívük mélyén semmire sem vágynak jobban, csakhogy fiatalabbnak tűnjenek, hogy a bőrük éppen úgy ragyogjon, mint egy, kettő, vagy éppen három évtizeddel korábban.

A háziállat tartásának előnyei

A háziállat tartásának előnyei

A háziállatok számos előnnyel járnak, mind fizikai, mind mentális szempontból.

A kertészkedés - A szorongás enyhítése kertészkedéssel – kellemes hangulatot képes teremteni.

A szorongás enyhítése kertészkedéssel

A kertészkedés számos testi funkcióra hat, de a szellemi jólétet és a lelkiállapotunkat is fokozza. A cikkben bemutatjuk, mire is jó a kertészkedés.