Energiaszint növelése egyszerűen

A mindennapos stressz nem csak megbetegít bennünket, de az örökös aggódás és feszültség, még az energiánkat is jelentősen megcsapolja. Amennyiben folyamatosan stresszesek, idegesek vagyunk, úgy ez okozhat állandóan fennálló fáradtságot és kimerültséget. Ha sokat idegeskedünk, úgy zavart szenvedhet az endokrin rendszer működése, de még az immunrendszer sem fog megfelelően működni. Az energiánkat könnyedén visszanyerhetjük. A cikkből kiderül, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy ismét magas legyen az energiaszintünk.
Energiaszint növelése egyszerűen

Az ashwagandha csodás hatásai

Az ashwagandha nevű gyógynövényt nem sokan ismerik, pedig rendkívül hatékony az állóképesség növelésében és a szexuális energia helyreállításában. Emellett nagy szerepe van a mellékvese fáradtság megelőzésében is. Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk ezt a gyógynövényt, úgy az alvással sem lesznek gondjaink, így másnap biztos, hogy tele leszünk energiával és tetterővel. Az ashwagandha a kortizolszintet is csökkenti.

Az aranygyökér és a stressz

Az egyik legjobb gyógynövény a stressz ellen, az aranygyökér Ez a gyógynövény, egy adaptogén gyógynövény, amely nem csak a stressz ellen nyújthat számunkra védelmet, hanem a fáradtság leküzdésében is jó barátunk lehet.

D-vitamin és az energia

A vitaminok közül a D-vitamin kiemelkedik a többi vitamin közül, hiszen számos pozitív hatása ismeretes. Ez a vitamin segíthet abban, hogy jobban tudjunk koncentrálni, de támogatja az immunrendszer működését is, illetve a mentális jólétet is biztosítani tudja.

A glutation szerepe

Szervezetünknek glutationra is szüksége van, hogy legyen elegendő energiája. A glutation egy olyan antioxidáns, amely nem csak energiát biztosít, hanem a stressztől is megóvhat bennünket.

A ginzeng hatása

A ginzeng nagyon hatásos lehet az energiaszint növelésében. Főleg akkor segíthet a probléma orvoslásában, ha az energiaszint valamilyen betegség következtében csökkent le. Ez lehet egy autoimmun betegség, kónikus fáradtság, vagy éppen asztma.

A macát sokan még nem ismerik

A macát sokan még nem ismerik, pedig számtalan csodás gyógyhatással rendelkezik. Ez a gyógynövény legfőképpen az endokrin rendszerre hat. A gyógynövény nem csak az állóképességet fokozza, de a fáradtságot is csökkenti.

Kapcsolódó cikkek

A lelki béke és a televízió

A lelki béke és a televízió

Vannak esetek, amikor az esti tévénézés kifejezett jót tesz a hangulatunknak. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne aludjunk el a tévé előtt, mert akkor nem lesz pihentető az alvásunk. Miben segíthet a tévé? Mutatjuk a válaszokat!

A kertészkedés - A szorongás enyhítése kertészkedéssel – kellemes hangulatot képes teremteni.

A szorongás enyhítése kertészkedéssel

A kertészkedés számos testi funkcióra hat, de a szellemi jólétet és a lelkiállapotunkat is fokozza. A cikkben bemutatjuk, mire is jó a kertészkedés.

Energiaszint növelése egyszerűen

Energiaszint növelése egyszerűen

Az energiaszintünket módosíthatjuk, amennyiben a megfelelő táplálékokkal, tápanyagokkal látjuk el a szervezetünket, illetve ha a megfelelő gyógynövényeket fogyasztjuk. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!