Az aromaterápia és a nyugalom megteremtése

Az aromaterápiát más az ősidők óta használják az emberek. Sokféle betegség, egészségügyi gond esetén lehet a segítségünkre. Az aromaterápia áldásos hatásait akkor is kihasználhatjuk, ha túl sok stressz ér bennünket, vagy a hétköznapjainkat tönkreteszi a szorongás és a mindennapjainkat megkeseríti az az örökös aggódás. Ma már kutatások sora igazolja, hogy az illóolajok aromaterápiás hatása kiemelkedő, hiszen pozitívan hat a testre, a lélekre, a szellemre és az érzelemre, vagyis azok kiegyensúlyozásában vesz aktívan részt. Emellett az illóolajok aromaterápiás alkalmazása csökkenti a stresszt és a szorongást, és ezek a pozitív hatások jelentősen javítják az életminőséget.
Az illóolajok - Az aromaterápia és a nyugalom megteremtése – a testre és a lélekre is pozitívan hatnak.

Az illatok hatása

Voltaképpen az aromaterápia nem más, mint az illatok belélegzése és ezek az illatok hatnak ránk, mégpedig pozitív értelemben. Az illatok esszenciája befolyásolja a mindennapi életünket. Hatással vannak az érzelmeinkre, a lelkiállapotunkra, a hangulatunkra, sőt még az álmainkban is megjelenhetnek, és még egy - egy emléket is előcsalogathatnak agyunk legmélyebb zugából.

Néhány illóolaj és azok hatása

Az illóolajok sok betegségtől óvhatnak meg bennünket, illetve sokféle egészségügyi panasz orvoslásában lehetnek a segítségünkre. Most olyan illóolajokról lesz szó, amelyek a nyugalom megteremtésében lehetnek a segítségünkre.

Aki gyakran érzi magát ingerlékenynek, nyugodtan használhatja a kamilla vagy a rózsa illóolajat. Stresszcsökkentésre hasznunkra válhat a levendula, a narancs és a szantálfa. Az álmatlanság egyik legjobb ellenszere a levendula és a citromfű illóolaj. Az eukaliptusz, a borsmenta és a fenyő illóolaj aromaterápiás hatása is kiemelkedő, hiszen mindhárom csökkenti a fáradtságot.

Amennyiben a depresszió és a szorongás hatalmasodott el rajtunk, próbáljuk ki a szantálfa, a citrom, a grapefruit és a jázmin illóolajokat. Ha kicsit magabiztosabbak szeretnénk lenni, akkor a jázmin illóolajat is használhatjuk. A szorongást pedig a cédrusfa, a narancs és a bergamott illóolaja oldja.

Az illóolajok használata

Az illóolajok hatása, az aromaterápiás hatásuk mellett, masszírozás során is érvényesül. Ilyenkor azonban hordozó olajjal – kókusz, jojoba, szőlőmag – kell összekeverni és így alkalmazni, mert különben irritációt okozhat. Az illóolajok nem alkalmasak belsőleg történő fogyasztásra, még a 100 százalékos, bio illóolajok sem. Ma már vannak olyan cseppek – például teafa és grapefruit – amelyet belsőleg is lehet fogyasztani. Ha gyógyszert szedünk, allergiásak, vagy asztmásak vagyunk, akkor is fokozott óvatosságot igényel az illóolajok használata.

Kapcsolódó cikkek

A lelki béke és a televízió

A lelki béke és a televízió

Vannak esetek, amikor az esti tévénézés kifejezett jót tesz a hangulatunknak. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne aludjunk el a tévé előtt, mert akkor nem lesz pihentető az alvásunk. Miben segíthet a tévé? Mutatjuk a válaszokat!

Az illóolajok - Az aromaterápia és a nyugalom megteremtése – a testre és a lélekre is pozitívan hatnak.

Az aromaterápia és a nyugalom megteremtése

Az illóolajok nagy hasznunkra lehetnek, ugyanis sok betegséget előzhetünk meg a segítségükkel. Az aromaterápia nem csak a testre, de a lélekre is pozitívan hat.

A fogadalmak betartása - 5 tipp, hogyan tartsd be a fogadalmadat – nem mindig olyan egyszerű feladat.

5 tipp, hogyan tartsd be a fogadalmadat

A fogadalmakat nem könnyű betartani. Erő és kitartás szükséges ahhoz, hogy megvalósítsuk azokat. Mutatunk 5 tippet, amelyek segíthetnek a kitűzött céljaid megvalósításában.