A belső béke megteremtése egyszerű eszközökkel

A szépség belülről fakad, a boldogság valójában mindenkiben ott lakozik, csak elő kell csalogatni. Mindenki hallotta már ezeket, de csak igazán kevesen képesek megtalálni azt a bizonyos belső lelki békét, amelyet nem az anyagiak teremtenek meg, hanem mi magunk. Mindenkinek megvannak ezek az eszközei, és még csak pénzbe sem kerülnek, mégis sokan képtelenek megtalálni ezeket a lehetőségeket és, ha meg is találják, nem használják, vagy nem megfelelően használják azokat. Mégis, milyen eszközök vannak a kezünkben, amelyek segíthetnek a lelki békénk megteremtésében?
Mi magunk is sokat tehetünk - A belső békénk megteremtése egyszerű eszközökkel – a lelki béke megteremtésében.

Ne rágódjunk a múlton

Sok ember nem tud örülni a jelen pillanatainak, hiszen folyton a múlton rágódnak. Ha nem a múlt pillanatai kötik le a figyelmüket, akkor a jövő miatt aggódnak. Pedig a jelen pillanatait kellene megélnünk, mert hiszen csak így lehetünk boldogok. A jelenben vannak az igazán fontos dolgok. A jelenben kell jól végeznünk a munkánkat, odafigyelni az egészségünkre és szeretni a hozzánk közel állókat. A múlton már nem tudunk változtatni, a jövővel kapcsolatban pedig még minden képlékeny és bizonytalan.

A nevetés ereje

A humornak és a nevetésnek is nagy szerepe van a lelki békénk megteremtésében. A jókedv nyitottá tesz bennünket és ez által erősödhetnek a szociális kapcsolataink, de még a testi egészségünket is javítja, ha sokat mosolygunk, és a jókedvet helyezzük előtérbe. A nevetés gyógyít, és ez valóban igaz, hiszen csökkenti a szívroham kockázatát és még a vércukorszintre is kedvező hatást gyakorol. A humor egyébként sok nehézségen átsegíthet bennünket. Ne hagyjuk, hogy a szomorúság eluralkodjon rajtunk, próbáljuk meg nevetéssel átvészelni a nehezebb életszakaszokat.

Relaxáljunk, pihenjünk

Az emberek nagy része sok esetben azért nem találja meg a lelki békéjét, mert nem hagynak a léleknek időt a pihenésre, a lecsendesedésre. Nem lehet mindig dolgozni és az otthoni munkákat végezni, néha hagyni kell mindent, és a kikapcsolódásra is időt kell szánni. A testnek és a léleknek is szüksége van pihenésre. Néha kell néhány nap, hogy regenerálódjunk, hogy pihenjünk. Ez a néhány nap egy lehetőség is arra, hogy mérlegeljünk, hogy rájöjjünk, nem is vagyunk olyan nehéz helyzetben, mindössze néhány napra volt csak szükségünk, hogy átértékeljünk bizonyos dolgokat és így a megoldások is könnyebben megszületnek.

Pesszimizmus helyett, optimizmus

A pesszimista embert jó messzire elkerülik a többiek. Talán, nem véletlenül. Ki szeret egy olyan ember közelében lenni, aki csak energiát szív el tőlünk? Próbáljuk meg optimistán szemlélni a világot és az apró dolgoknak is örülni. Mosolyogjunk rá a világra és a világ is visszamosolyog majd ránk.

Kapcsolódó cikkek

Fiatalabb szeretnék lenni! Mit tehetnék?

Fiatalabb szeretnék lenni! Mit tehetnék?

A plasztikai sebészek gyakran hallják azt a pácienseiktől, hogy a szívük mélyén semmire sem vágynak jobban, csakhogy fiatalabbnak tűnjenek, hogy a bőrük éppen úgy ragyogjon, mint egy, kettő, vagy éppen három évtizeddel korábban.

Mi magunk is sokat tehetünk - A belső békénk megteremtése egyszerű eszközökkel – a lelki béke megteremtésében.

A belső béke megteremtése egyszerű eszközökkel

A belső béke megteremtése nem könnyű, de nem is lehetetlen feladat. Ebben nyújt a cikk segítséget.

A lelki béke és a televízió

A lelki béke és a televízió

Vannak esetek, amikor az esti tévénézés kifejezett jót tesz a hangulatunknak. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne aludjunk el a tévé előtt, mert akkor nem lesz pihentető az alvásunk. Miben segíthet a tévé? Mutatjuk a válaszokat!