A belső béke megteremtése egyszerű eszközökkel

A szépség belülről fakad, a boldogság valójában mindenkiben ott lakozik, csak elő kell csalogatni. Mindenki hallotta már ezeket, de csak igazán kevesen képesek megtalálni azt a bizonyos belső lelki békét, amelyet nem az anyagiak teremtenek meg, hanem mi magunk. Mindenkinek megvannak ezek az eszközei, és még csak pénzbe sem kerülnek, mégis sokan képtelenek megtalálni ezeket a lehetőségeket és, ha meg is találják, nem használják, vagy nem megfelelően használják azokat. Mégis, milyen eszközök vannak a kezünkben, amelyek segíthetnek a lelki békénk megteremtésében?
Mi magunk is sokat tehetünk - A belső békénk megteremtése egyszerű eszközökkel – a lelki béke megteremtésében.

Ne rágódjunk a múlton

Sok ember nem tud örülni a jelen pillanatainak, hiszen folyton a múlton rágódnak. Ha nem a múlt pillanatai kötik le a figyelmüket, akkor a jövő miatt aggódnak. Pedig a jelen pillanatait kellene megélnünk, mert hiszen csak így lehetünk boldogok. A jelenben vannak az igazán fontos dolgok. A jelenben kell jól végeznünk a munkánkat, odafigyelni az egészségünkre és szeretni a hozzánk közel állókat. A múlton már nem tudunk változtatni, a jövővel kapcsolatban pedig még minden képlékeny és bizonytalan.

A nevetés ereje

A humornak és a nevetésnek is nagy szerepe van a lelki békénk megteremtésében. A jókedv nyitottá tesz bennünket és ez által erősödhetnek a szociális kapcsolataink, de még a testi egészségünket is javítja, ha sokat mosolygunk, és a jókedvet helyezzük előtérbe. A nevetés gyógyít, és ez valóban igaz, hiszen csökkenti a szívroham kockázatát és még a vércukorszintre is kedvező hatást gyakorol. A humor egyébként sok nehézségen átsegíthet bennünket. Ne hagyjuk, hogy a szomorúság eluralkodjon rajtunk, próbáljuk meg nevetéssel átvészelni a nehezebb életszakaszokat.

Relaxáljunk, pihenjünk

Az emberek nagy része sok esetben azért nem találja meg a lelki békéjét, mert nem hagynak a léleknek időt a pihenésre, a lecsendesedésre. Nem lehet mindig dolgozni és az otthoni munkákat végezni, néha hagyni kell mindent, és a kikapcsolódásra is időt kell szánni. A testnek és a léleknek is szüksége van pihenésre. Néha kell néhány nap, hogy regenerálódjunk, hogy pihenjünk. Ez a néhány nap egy lehetőség is arra, hogy mérlegeljünk, hogy rájöjjünk, nem is vagyunk olyan nehéz helyzetben, mindössze néhány napra volt csak szükségünk, hogy átértékeljünk bizonyos dolgokat és így a megoldások is könnyebben megszületnek.

Pesszimizmus helyett, optimizmus

A pesszimista embert jó messzire elkerülik a többiek. Talán, nem véletlenül. Ki szeret egy olyan ember közelében lenni, aki csak energiát szív el tőlünk? Próbáljuk meg optimistán szemlélni a világot és az apró dolgoknak is örülni. Mosolyogjunk rá a világra és a világ is visszamosolyog majd ránk.

Kapcsolódó cikkek

A fogadalmak betartása - 5 tipp, hogyan tartsd be a fogadalmadat – nem mindig olyan egyszerű feladat.

5 tipp, hogyan tartsd be a fogadalmadat

A fogadalmakat nem könnyű betartani. Erő és kitartás szükséges ahhoz, hogy megvalósítsuk azokat. Mutatunk 5 tippet, amelyek segíthetnek a kitűzött céljaid megvalósításában.

Néha az esti tévézés - Lelki béke és a televízió – is segíthet a lelki béke megteremtésében.

Lelki béke és a televízió

Vannak esetek, amikor az esti tévénézés kifejezett jót tesz a hangulatunknak. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne aludjunk el a tévé előtt, mert akkor nem lesz pihentető az alvásunk. Miben segíthet a tévé? Mutatjuk a válaszokat!

Az illóolajok - Az aromaterápia és a nyugalom megteremtése – a testre és a lélekre is pozitívan hatnak.

Az aromaterápia és a nyugalom megteremtése

Az illóolajok nagy hasznunkra lehetnek, ugyanis sok betegséget előzhetünk meg a segítségükkel. Az aromaterápia nem csak a testre, de a lélekre is pozitívan hat.