5 tipp, hogyan tartsd be a fogadalmadat

Sokan, sok mindent elhatározunk. Eleinte izgatottan vetjük bele magunkat a tervek megvalósításába, majd ahogy a lelkesedésünk alábbhagy, úgy egyre reményvesztettebbek leszünk. Még a lelkünk is belesajdul, ha képtelenek vagyunk lefogyni, mert nem tudtunk ellenállni a csábításnak, vagy ismét a nikotin rabjai lettünk. Hogyan kerülhetsz jobb lelkiállapotba? Úgy, ha erős maradsz és ragaszkodsz a fogadalmaidhoz. Hogyan teheted ezt meg? A cikk, ebben próbál útmutatást adni.
A fogadalmak betartása - 5 tipp, hogyan tartsd be a fogadalmadat – nem mindig olyan egyszerű feladat.

1. Maradj a realitás talaján!

A célokkal és tervekkel sok esetben az a gond, hogy egyáltalán nem a valóságot tükrözik. Sokan azonnali és gyors változásokat akarnak, és nem elégszenek meg a kisebb célokkal. Ha több barátoddal egyetemben elhatározzátok, hogy esténként futni jártok, de te egy introvertált ember vagy, aki a magányos sportokat kedveli, vagy utálsz futni, helyette szívesebben jógázol, vagy kertészkedsz, akkor lehet, hogy a terved eleve kudarcra van ítélve. Ne más akarj lenni, mint aki vagy, és próbáld a saját tempód szerint megvalósítani a terveidet, ne befolyásoljanak mások.

2. Ne add fel!

Van az úgy, hogy elsőre nem sikerülnek a dolgok. Már nem dohányzol egy hónapja, de egyszer elcsábultál? Ez nem azt jelenti, hogy most már úgyis mindegy, és sutba kell vágnod a terveidet. Kicsit dorgáld meg magad a gyengeséged miatt és folytasd a nikotinmenetes életet. Csak így sikerülhet letenni a cigarettát, de ez a szemlélet minden terv, fogadalom megvalósítása esetén érvényes.

3. Gyakorolj!

Ha azt fogadtad meg magadnak, hogy kicsit visszaveszel a tempóból munka terén, akkor gyakorolj. Egyik nap csak tíz perc szünetet tarts, és csináld azt munka közben, amihez kedved van. Olvass, szobabiciklizz, főzz egy zöld teát magadnak. Később tarts hosszabb szüneteket. Menni fog, hiszen majd megtapasztalod, hogy mennyire jól tud esni egy kis lazítás, és később eszedbe sem lesz kihagyni ezeket az én - időket.

4. Ne ess kísértésbe!

Elhatároztad, hogy lefogysz, de képtelen vagy ellenállni a kísértésnek? Akkor ne menj cukrászda közelébe, ne térj be a kedvenc boltodba, ahol a legfinomabb csokit árulják. Addig tartsd magad az elhatározásodhoz, amíg meg nem erősödsz lelkileg, és tudsz nemet mondani, ellent tudsz állni a kísértésnek.

5. Emlékeztesd magad!

Mint fentebb említettem, a leírt célok sokkal jobban motiválnak, mint a ki nem mondott, le nem írtak. Írd le egy papírra a céljaidat és a fogadalmadat, és tedd a lakásban a papírlapot egy jó látható helyre. Hidd el, sokat fog segíteni a céljaid megvalósításában.

Kapcsolódó cikkek

Az illóolajok - Az aromaterápia és a nyugalom megteremtése – a testre és a lélekre is pozitívan hatnak.

Az aromaterápia és a nyugalom megteremtése

Az illóolajok nagy hasznunkra lehetnek, ugyanis sok betegséget előzhetünk meg a segítségükkel. Az aromaterápia nem csak a testre, de a lélekre is pozitívan hat.

Mi magunk is sokat tehetünk - A belső békénk megteremtése egyszerű eszközökkel – a lelki béke megteremtésében.

A belső béke megteremtése egyszerű eszközökkel

A belső béke megteremtése nem könnyű, de nem is lehetetlen feladat. Ebben nyújt a cikk segítséget.

A kertészkedés - A szorongás enyhítése kertészkedéssel – kellemes hangulatot képes teremteni.

A szorongás enyhítése kertészkedéssel

A kertészkedés számos testi funkcióra hat, de a szellemi jólétet és a lelkiállapotunkat is fokozza. A cikkben bemutatjuk, mire is jó a kertészkedés.