Varázsmogyoró a szépségápolásban

A varázsmogyorót, vagy más néven, a boszorkány mogyorót gyakran használják a különféle szépségápolási termékekben, hiszen pórusösszehúzó és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A cikkben, a varázsmogyoró csodálatos tulajdonságait mutatjuk be.
A természet egyik gyógynövénye - Varázsmogyoró a szépségápolásban – segíthet a bőrápolásban.

A pórusösszehúzó hatása kiemelkedő

Az arcunkon lévő pórusokban megülnek a szennyeződések és sajnos, aki ilyen arcbőrrel rendelkezik, nagyon jól tudja, hogy nagyobb az esély a különféle fertőzésekre is. A varázsmogyoró azonban pórusösszehúzó hatással is rendelkezik, így érdemes olyan termékeket használni az arcbőrre, amelyben ez a gyógynövény is megtalálható.

A szem alatti ödémát is megszünteti

Gyakran ébredsz úgy fel, hogy a szemed alatti bőr puffadt és ödémás? Nos, van egy jó hírem, ugyanis a varázsmogyoró nagyon hatékonyan orvosolja ezt a problémát. Mindezt a gyulladásgátló és az összehúzó tulajdonságainak köszönheti.

Rovarcsípésre is bátran használhatod

A gyógynövény csökkenti a gyulladást, ezért a rovarcsípéssel járó bőrpír, viszketés és bőrirritáció enyhítésére is bátran használható. Ha a jövőben nyaralást, vagy csak egy kis kirándulást tervezel, mindenképpen legyen nálad ez a gyógynövény valamilyen formában, mivel a rovarok csípése ellen valóban nagyon hatásos.

A zsíros arcbőr egyik barátja

A zsíros arcbőr sok gondot okozhat, hiszen állandóan olyan érzetet kelt, mintha tisztátalan lenne az arcbőr. A varázsmogyoró azonban hatékonyan képes a felesleges olajat felszívni, azaz sokkal mattabb hatást érhetünk el, ha rendszeresen használjuk.

Lassítja az öregedési folyamatokat

A gyógynövény, Észak-Amerikában őshonos, de Ázsia egyes területein is előfordul. Egyik legjobb tulajdonsága, hogy késlelteti az öregedés jeleit, másrészt lassítja az öregedési folyamatokat. A légszennyezettség és a más környezeti hatások miatt, szabadgyökök keletkeznek a bőrben, azonban a gyógynövényben nagyon sok antioxidáns megtalálható, amely antioxidánsok csökkentik az oxidatív stressz káros hatásait. Ezek az antioxidánsok az UV-sugárzás káros hatásai ellen is némi védelmet jelentenek.

Gyulladás ellen is hat

A varázsmogyoró tele van értékes vegyületekkel. Az egyik ilyen értékes vegyület, a tannin, amely nagyon hasznos lehet, amennyiben bőrgyulladással küzdünk. A gyógynövény alkalmas a vörös és irritált bőr megnyugtatására, emellett a rovarcsípés okozta kivörösödés mértékét és a duzzanatot is csökkenti.

Kapcsolódó cikkek

Az illóolajok - Az aromaterápia és a nyugalom megteremtése – a testre és a lélekre is pozitívan hatnak.

Az aromaterápia és a nyugalom megteremtése

Az illóolajok nagy hasznunkra lehetnek, ugyanis sok betegséget előzhetünk meg a segítségükkel. Az aromaterápia nem csak a testre, de a lélekre is pozitívan hat.

A háziállat tartásának előnyei

A háziállat tartásának előnyei

A háziállatok számos előnnyel járnak, mind fizikai, mind mentális szempontból.

A kertészkedés - A szorongás enyhítése kertészkedéssel – kellemes hangulatot képes teremteni.

A szorongás enyhítése kertészkedéssel

A kertészkedés számos testi funkcióra hat, de a szellemi jólétet és a lelkiállapotunkat is fokozza. A cikkben bemutatjuk, mire is jó a kertészkedés.