Varázsmogyoró a szépségápolásban

A varázsmogyorót, vagy más néven, a boszorkány mogyorót gyakran használják a különféle szépségápolási termékekben, hiszen pórusösszehúzó és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A cikkben, a varázsmogyoró csodálatos tulajdonságait mutatjuk be.
A természet egyik gyógynövénye - Varázsmogyoró a szépségápolásban – segíthet a bőrápolásban.

A pórusösszehúzó hatása kiemelkedő

Az arcunkon lévő pórusokban megülnek a szennyeződések és sajnos, aki ilyen arcbőrrel rendelkezik, nagyon jól tudja, hogy nagyobb az esély a különféle fertőzésekre is. A varázsmogyoró azonban pórusösszehúzó hatással is rendelkezik, így érdemes olyan termékeket használni az arcbőrre, amelyben ez a gyógynövény is megtalálható.

A szem alatti ödémát is megszünteti

Gyakran ébredsz úgy fel, hogy a szemed alatti bőr puffadt és ödémás? Nos, van egy jó hírem, ugyanis a varázsmogyoró nagyon hatékonyan orvosolja ezt a problémát. Mindezt a gyulladásgátló és az összehúzó tulajdonságainak köszönheti.

Rovarcsípésre is bátran használhatod

A gyógynövény csökkenti a gyulladást, ezért a rovarcsípéssel járó bőrpír, viszketés és bőrirritáció enyhítésére is bátran használható. Ha a jövőben nyaralást, vagy csak egy kis kirándulást tervezel, mindenképpen legyen nálad ez a gyógynövény valamilyen formában, mivel a rovarok csípése ellen valóban nagyon hatásos.

A zsíros arcbőr egyik barátja

A zsíros arcbőr sok gondot okozhat, hiszen állandóan olyan érzetet kelt, mintha tisztátalan lenne az arcbőr. A varázsmogyoró azonban hatékonyan képes a felesleges olajat felszívni, azaz sokkal mattabb hatást érhetünk el, ha rendszeresen használjuk.

Lassítja az öregedési folyamatokat

A gyógynövény, Észak-Amerikában őshonos, de Ázsia egyes területein is előfordul. Egyik legjobb tulajdonsága, hogy késlelteti az öregedés jeleit, másrészt lassítja az öregedési folyamatokat. A légszennyezettség és a más környezeti hatások miatt, szabadgyökök keletkeznek a bőrben, azonban a gyógynövényben nagyon sok antioxidáns megtalálható, amely antioxidánsok csökkentik az oxidatív stressz káros hatásait. Ezek az antioxidánsok az UV-sugárzás káros hatásai ellen is némi védelmet jelentenek.

Gyulladás ellen is hat

A varázsmogyoró tele van értékes vegyületekkel. Az egyik ilyen értékes vegyület, a tannin, amely nagyon hasznos lehet, amennyiben bőrgyulladással küzdünk. A gyógynövény alkalmas a vörös és irritált bőr megnyugtatására, emellett a rovarcsípés okozta kivörösödés mértékét és a duzzanatot is csökkenti.

Kapcsolódó cikkek

Fiatalabb szeretnék lenni! Mit tehetnék?

Fiatalabb szeretnék lenni! Mit tehetnék?

A plasztikai sebészek gyakran hallják azt a pácienseiktől, hogy a szívük mélyén semmire sem vágynak jobban, csakhogy fiatalabbnak tűnjenek, hogy a bőrük éppen úgy ragyogjon, mint egy, kettő, vagy éppen három évtizeddel korábban.

A kertészkedés - A szorongás enyhítése kertészkedéssel – kellemes hangulatot képes teremteni.

A szorongás enyhítése kertészkedéssel

A kertészkedés számos testi funkcióra hat, de a szellemi jólétet és a lelkiállapotunkat is fokozza. A cikkben bemutatjuk, mire is jó a kertészkedés.

A táplálkozás és a bőrápolás - Öregedésgátlás a bőrápolásban – fiatalíthat.

Öregedésgátlás a bőrápolásban

Az öregedési folyamatokat ugyan nem lehet megállítani, de lassítani, igen. A megfelelő táplálkozás és bőrápolás csodákra képes. Mutatjuk, hogy mit egyél, és mit tegyél, hogy sokáig szép maradjon a bőröd.