Varázsmogyoró a szépségápolásban

A varázsmogyorót, vagy más néven, a boszorkány mogyorót gyakran használják a különféle szépségápolási termékekben, hiszen pórusösszehúzó és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A cikkben, a varázsmogyoró csodálatos tulajdonságait mutatjuk be.
A természet egyik gyógynövénye - Varázsmogyoró a szépségápolásban – segíthet a bőrápolásban.

A pórusösszehúzó hatása kiemelkedő

Az arcunkon lévő pórusokban megülnek a szennyeződések és sajnos, aki ilyen arcbőrrel rendelkezik, nagyon jól tudja, hogy nagyobb az esély a különféle fertőzésekre is. A varázsmogyoró azonban pórusösszehúzó hatással is rendelkezik, így érdemes olyan termékeket használni az arcbőrre, amelyben ez a gyógynövény is megtalálható.

A szem alatti ödémát is megszünteti

Gyakran ébredsz úgy fel, hogy a szemed alatti bőr puffadt és ödémás? Nos, van egy jó hírem, ugyanis a varázsmogyoró nagyon hatékonyan orvosolja ezt a problémát. Mindezt a gyulladásgátló és az összehúzó tulajdonságainak köszönheti.

Rovarcsípésre is bátran használhatod

A gyógynövény csökkenti a gyulladást, ezért a rovarcsípéssel járó bőrpír, viszketés és bőrirritáció enyhítésére is bátran használható. Ha a jövőben nyaralást, vagy csak egy kis kirándulást tervezel, mindenképpen legyen nálad ez a gyógynövény valamilyen formában, mivel a rovarok csípése ellen valóban nagyon hatásos.

A zsíros arcbőr egyik barátja

A zsíros arcbőr sok gondot okozhat, hiszen állandóan olyan érzetet kelt, mintha tisztátalan lenne az arcbőr. A varázsmogyoró azonban hatékonyan képes a felesleges olajat felszívni, azaz sokkal mattabb hatást érhetünk el, ha rendszeresen használjuk.

Lassítja az öregedési folyamatokat

A gyógynövény, Észak-Amerikában őshonos, de Ázsia egyes területein is előfordul. Egyik legjobb tulajdonsága, hogy késlelteti az öregedés jeleit, másrészt lassítja az öregedési folyamatokat. A légszennyezettség és a más környezeti hatások miatt, szabadgyökök keletkeznek a bőrben, azonban a gyógynövényben nagyon sok antioxidáns megtalálható, amely antioxidánsok csökkentik az oxidatív stressz káros hatásait. Ezek az antioxidánsok az UV-sugárzás káros hatásai ellen is némi védelmet jelentenek.

Gyulladás ellen is hat

A varázsmogyoró tele van értékes vegyületekkel. Az egyik ilyen értékes vegyület, a tannin, amely nagyon hasznos lehet, amennyiben bőrgyulladással küzdünk. A gyógynövény alkalmas a vörös és irritált bőr megnyugtatására, emellett a rovarcsípés okozta kivörösödés mértékét és a duzzanatot is csökkenti.

Kapcsolódó cikkek

A háziállat tartásának előnyei

A háziállat tartásának előnyei

A háziállatok számos előnnyel járnak, mind fizikai, mind mentális szempontból.

Energiaszint növelése egyszerűen

Energiaszint növelése egyszerűen

Az energiaszintünket módosíthatjuk, amennyiben a megfelelő táplálékokkal, tápanyagokkal látjuk el a szervezetünket, illetve ha a megfelelő gyógynövényeket fogyasztjuk. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

A fogadalmak betartása - 5 tipp, hogyan tartsd be a fogadalmadat – nem mindig olyan egyszerű feladat.

5 tipp, hogyan tartsd be a fogadalmadat

A fogadalmakat nem könnyű betartani. Erő és kitartás szükséges ahhoz, hogy megvalósítsuk azokat. Mutatunk 5 tippet, amelyek segíthetnek a kitűzött céljaid megvalósításában.