7 étel, ami tényleg meghosszabbítja az életed

Csakis akkor élhetünk egészséges és hosszú életet, ha bizonyos életmódbeli szabályokat betartunk. Azaz nem dohányzunk, rendszeresen mozgunk, aktív társadalmi életet élünk, fenntartjuk az ideális testsúlyunkat és egészségesen táplálkozunk. Léteznek a táplálkozási listán olyan ételek, élelmiszerek, amelyek jelentősen lelassítják az öregedési folyamatokat, de csakis akkor, ha rendszeresen fogyasztjuk azokat. Ezek a táplálékok nagyon sok antioxidánst tartalmaznak, mindazonáltal csökkentik az úgynevezett rossz koleszterinszintet, szabályozzák a vércukorszintet, csökkentik a krónikus gyulladást, amelyek nagyban hozzájárulnak a krónikus betegségek kialakulásához.
7 étel, ami tényleg meghosszabbítja az életed

Zöld leveles zöldségek

Az egyik élethosszabbító táplálék kategóriába tartoznak a zöld leveles zöldségek, mint a spenót, a kelkáposzta, a brokkoli, a kelbimbó, a káposzta. Ezek a táplálékok csökkentik a krónikus gyulladás és a krónikus betegségek kockázatait. Ilyen krónikus betegség a cukorbetegség és a szívbetegség. A zöld leveles zöldségek rendszeres fogyasztása tehát elengedhetetlen, hogy sokáig élvezzük az életet. Kutatások igazolják, hogy már napi egy adag zöld leveles zöldség, mintegy 8 százalékkal csökkenti a rákos betegségek kockázatát, míg ez az arány a szívbetegség esetében 15.8%.

Dió

A dió nagyon gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek aktívan részt vesznek az LDL – koleszterinszint csökkentésében. A dió csökkenti a kognitív hanyatlás esélyét és mértékét. A dió rendkívül jó hatással van a memóriára. Ennek nem más az oka, mint magas antioxidáns tartalma.

Piros zöldségek és gyümölcsök

A legegészségesebbek talán a piros zöldségek és gyümölcsök. Ezek a táplálékok létfontosságú és antioxidáns tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal vannak tele. A piros paprika például karotinoid antioxidánsban gazdag, amely gyulladáscsökkentő és ezzel együtt életmeghosszabbító hatással rendelkezik.

Vörösbor

A flavonoidban gazdag ételek és italok is hozzájárulhatnak a hosszú és egészséges élethez. A kis mértékben fogyasztott vörösbor egy kulcsfontosságú, flavonoidban gazdag ital, amely nem csak a mediterrán étrend része, de élethosszabbító hatással is rendelkezik. Napi egy-két pohár vörösbor, jobb egészségi állapotot eredményez és csökkenti a krónikus betegségek, mint szív - és érrendszeri betegségek, rák, metabolikus szindróma, kognitív hanyatlás és a depresszió kockázatait.

Alma

Az alma nagyon sok értékes rost tartalmaz, ami csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. Ezen kívül az alma lassítja az öregedési folyamatokat, segít a súlykezelésben és még a csontok egészségét is védi.

Étcsokoládé

Az étcsokoládé rendszeres fogyasztása is meghosszabbíthatja az életünket, hiszen rendkívül gazdag antioxidánsokban. A csokoládé rendszeres fogyasztása csökkentheti a szív - és érrendszeri betegségeket. A csokoládé kakaót tartalmaz, ami viszont gazdag tárháza a flavonoidoknak. A flavonoidok védik a sejteket a szabadgyököktől, csökkentik a vér koleszterinszintjét, a vérnyomást és javítják a véráramlást.

Joghurt

A joghurt rendkívül gazdag probiotikumokban. A probiotikumok is segítenek abban, hogy hosszabb legyen az életünk, hiszen csökkentik a stressz káros hatásait, fenntartják a bélrendszer és ezzel együtt az immunrendszer egészségét.

Kapcsolódó cikkek

7 étel, ami tényleg meghosszabbítja az életed

7 étel, ami tényleg meghosszabbítja az életed

A tudomány feltárta, hogy léteznek úgynevezett élethosszabbító táplálékok.

Ez az ásványi anyag - A szelén és a fertőzések – védelmet jelent a fertőzésekkel szemben.

A szelén és a fertőzések

A szervezetünknek mindenféle tápanyagra szüksége van, hogy egészségesen működjön. A szelén, mint ahogyan sok más vitamin és ásványi anyag, kitüntetett szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében. A cikkben felsoroljuk, hogy mi mindenre jó még

Elnézést, mit is mondott? Van megoldás a nagyothallás ellen!

Elnézést, mit is mondott? Van megoldás a nagyothallás ellen!

Ha a hallásunk romlik, akkor az egészségünk és a szociális életünk is, de szerencsére van segítség.