Alzheimer-kór, demencia, memóriaromlás - milyen ételek fogyasztásával tudjuk megelőzni

Azok leszünk, amit megeszünk. Azaz nagyon sokat számít, hogy nap, mint nap, milyen táplálékokat is veszünk magunkhoz. Az Alzheimer-kórt is kivédhetjük, megelőzhetjük, amennyiben odafigyelünk az agyunk egészségre, mert hiszen, azok a táplálékok, amelyeket elfogyasztunk, nagyban hozzájárulnak agyunk megfelelő működéséhez. Mit tehetünk, hogy ne fenyegessen bennünket ez a betegség? Mit tegyünk, hogy az agyunk működésével még idősebb korunkban se legyenek gondok, hogy az agyi funkciók megfelelően működjenek? A cikkben 4 olyan táplálékot mutatunk be, amelyek nagyon hasznosak, nem csak a testünk, hanem az agyunk számára is. Mutatjuk is, hogy melyek ezek.
4 táplálékkal az Alzheimer-kórral szemben - az Alzheimer-kórnak csökken az esélye, ha egészségesen táplálkozunk.

A bogyós gyümölcsök királya: fekete áfonya

A bogyós gyümölcsök nagyon egészségesek, hiszen tele vannak antioxidáns vitaminokkal. A bogyós gyümölcsök közül, a fekete áfonya a legegészségesebb. Nem csak a gyümölcsök királyának, hanem szupertápláléknak is lehet nevezni, hiszen rendszeres fogyasztásával, a kognitív károsodásokat is megelőzhetjük általa. Ennek az lehet a magyarázata, hogy a benne található antioxidánsok javítják a vér áramlását, – az agyban is természetesen –, ami hozzájárul az agy egészségének a fenntartásához.

A hal is egészséges

Az olajos halak sok omega - 3 zsírsavat tartalmaznak, amelyre szintén szüksége van az agyunknak, illetve az agy megfelelő működéséhez. Az olajos halak csökkentik a memóriavesztés és a kognitív károsodás kialakulásának a kockázatát. Fogyasszuk rendszeresen, legalább heti egy alkalommal.

Miért együnk céklát?

A cékla nagyon jó vérnyomás-szabályzó, aminek fontos szerepe van az agy egészségének a megőrzésében, hiszen a kezeletlen magas vérnyomás, akár még agyi problémákat is okozhat. A cékla ezen kívül betainban is gazdag, amely szintén hozzájárul az Alzheimer-kór megelőzéséhez. A legjobb, ha nyersen fogyasztjuk a céklát, de más zöldségekkel együtt, akár turmixitalt is készíthetünk belőle.

A zöld leveles zöldségek

A zöld leveles zöldségek a legegészségesebbek a zöldségek közül, hiszen tele vannak értékes tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ezek a tápanyagok és a rostok, nagyon hatásosan táplálják az agyat, így nagyobb eséllyel előzhetjük, meg az Alzheimer-kór kialakulását, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk azokat.

Kutatást is végeztek a zöld leveles zöldségek és az agyműködés közötti összefüggéssel kapcsolatban. Bebizonyosodott, hogy azok a felnőttek, legyen szó középkorú, vagy idősebb személyekről, akik rendszeresen fogyasztanak kelkáposztát, spenótot, salátát, vagy bármilyen más zöld leveles zöldséget, kisebb eséllyel fenyegeti őket a demencia és a memóriavesztéstől sem kell tartaniuk idősebb korukban.

Még több egészség hír itt: www.egeszseg-tippek.hu

Kapcsolódó cikkek

Az alkohol - Az alkohol rossz hatással van a tápanyagok felszívódására – tápanyagokat von el a szervezetből.

Az alkohol rossz hatással van a tápanyagok felszívódására

A nagy mennyiségben, azaz a mértéktelenül fogyasztott alkohol, jelentősen lecsökkenti a tápanyagok felszívódását. A tápanyaghiány viszont különféle betegségeket okozhat. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

Az antioxidánsok védelmet jelenthetnek számunkra

Az antioxidánsok védelmet jelenthetnek számunkra

Az antioxidánsok fontos szerepet játszanak az életünkben, pontosabban, az egészségünk megőrzésében. Az egyik ilyen antioxidáns, a glutation. Lássuk, hogy milyen pozitív hatása is van ennek az antioxidánsnak!

A cukorbetegség sok komoly és veszélyes - A cukorbetegség 5 komoly tünete – tünettel jár együtt.

A cukorbetegség 5 komoly tünete

A cukorbetegséget néma gyilkosnak is nevezik, merthogy sok tünet már csak a betegség előrehaladottabb állapotában alakul ki. Mire figyeljünk? Mutatunk 5 tünetet, amelyet nagyon komolyan kell venni.