Alzheimer-kór, demencia, memóriaromlás - milyen ételek fogyasztásával tudjuk megelőzni

Azok leszünk, amit megeszünk. Azaz nagyon sokat számít, hogy nap, mint nap, milyen táplálékokat is veszünk magunkhoz. Az Alzheimer-kórt is kivédhetjük, megelőzhetjük, amennyiben odafigyelünk az agyunk egészségre, mert hiszen, azok a táplálékok, amelyeket elfogyasztunk, nagyban hozzájárulnak agyunk megfelelő működéséhez. Mit tehetünk, hogy ne fenyegessen bennünket ez a betegség? Mit tegyünk, hogy az agyunk működésével még idősebb korunkban se legyenek gondok, hogy az agyi funkciók megfelelően működjenek? A cikkben 4 olyan táplálékot mutatunk be, amelyek nagyon hasznosak, nem csak a testünk, hanem az agyunk számára is. Mutatjuk is, hogy melyek ezek.
4 táplálékkal az Alzheimer-kórral szemben - az Alzheimer-kórnak csökken az esélye, ha egészségesen táplálkozunk.

A bogyós gyümölcsök királya: fekete áfonya

A bogyós gyümölcsök nagyon egészségesek, hiszen tele vannak antioxidáns vitaminokkal. A bogyós gyümölcsök közül, a fekete áfonya a legegészségesebb. Nem csak a gyümölcsök királyának, hanem szupertápláléknak is lehet nevezni, hiszen rendszeres fogyasztásával, a kognitív károsodásokat is megelőzhetjük általa. Ennek az lehet a magyarázata, hogy a benne található antioxidánsok javítják a vér áramlását, – az agyban is természetesen –, ami hozzájárul az agy egészségének a fenntartásához.

A hal is egészséges

Az olajos halak sok omega - 3 zsírsavat tartalmaznak, amelyre szintén szüksége van az agyunknak, illetve az agy megfelelő működéséhez. Az olajos halak csökkentik a memóriavesztés és a kognitív károsodás kialakulásának a kockázatát. Fogyasszuk rendszeresen, legalább heti egy alkalommal.

Miért együnk céklát?

A cékla nagyon jó vérnyomás-szabályzó, aminek fontos szerepe van az agy egészségének a megőrzésében, hiszen a kezeletlen magas vérnyomás, akár még agyi problémákat is okozhat. A cékla ezen kívül betainban is gazdag, amely szintén hozzájárul az Alzheimer-kór megelőzéséhez. A legjobb, ha nyersen fogyasztjuk a céklát, de más zöldségekkel együtt, akár turmixitalt is készíthetünk belőle.

A zöld leveles zöldségek

A zöld leveles zöldségek a legegészségesebbek a zöldségek közül, hiszen tele vannak értékes tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ezek a tápanyagok és a rostok, nagyon hatásosan táplálják az agyat, így nagyobb eséllyel előzhetjük, meg az Alzheimer-kór kialakulását, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk azokat.

Kutatást is végeztek a zöld leveles zöldségek és az agyműködés közötti összefüggéssel kapcsolatban. Bebizonyosodott, hogy azok a felnőttek, legyen szó középkorú, vagy idősebb személyekről, akik rendszeresen fogyasztanak kelkáposztát, spenótot, salátát, vagy bármilyen más zöld leveles zöldséget, kisebb eséllyel fenyegeti őket a demencia és a memóriavesztéstől sem kell tartaniuk idősebb korukban.

Még több egészség hír itt: www.egeszseg-tippek.hu

Kapcsolódó cikkek

4 táplálékkal az Alzheimer-kórral szemben - az Alzheimer-kórnak csökken az esélye, ha egészségesen táplálkozunk.

Alzheimer-kór, demencia, memóriaromlás - milyen ételek fogyasztásával tudjuk megelőzni

Az Alzheimer-kór nem csak az idősebb személyek betegsége. Az egészséges táplálkozással azonban jelentősen csökkenthetjük ennek a betegségnek az esélyét.

A cukorbetegség sok komoly és veszélyes - A cukorbetegség 5 komoly tünete – tünettel jár együtt.

A cukorbetegség 5 komoly tünete

A cukorbetegséget néma gyilkosnak is nevezik, merthogy sok tünet már csak a betegség előrehaladottabb állapotában alakul ki. Mire figyeljünk? Mutatunk 5 tünetet, amelyet nagyon komolyan kell venni.

Az antioxidánsok védelmet jelenthetnek számunkra

Az antioxidánsok védelmet jelenthetnek számunkra

Az antioxidánsok fontos szerepet játszanak az életünkben, pontosabban, az egészségünk megőrzésében. Az egyik ilyen antioxidáns, a glutation. Lássuk, hogy milyen pozitív hatása is van ennek az antioxidánsnak!