Nem csak melegít, gyógyít is az infrasugarakkal az elektromos fűtés

Ma már köztudott, hogy a legmodernebb elektromos fűtés, az infrafűtés rendkívül egészséges: jóval több, mint pusztán egy biztonságos fűtési technológia. Az infravörös hullámokat még gyógyító, terápiás célokra is alkalmazzák. Ebből már egyenesen következik, hogy az otthonunkban is az egyik - ha nem a legjobb - fűtési megoldást jelentik.
Nem csak melegít, gyógyít is az infrasugarakkal az elektromos fűtés

Az infravörös sugarak épp olyan módon biztosítják a meleget, mint a napfény. Elmondható tehát, hogy a legtermészetesebb -és környezetbarátabb fűtési módszerről beszélünk. Az infrafűtőtestek nem keringetik a porral teli, elhasználódott levegőt, nem égetnek oxigént, ráadásul még csendesek is - hangsúlyozza Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Elektromos fűtés

Az infrafűtés típusú elektromos fűtés esetében a hőhullámok nem a levegőt, hanem a helyiségben lévő tárgyakat melegítik fel, így a hő - a tárgyak hővezető képessége által - szétterjed a lakásban. Az emberi test ettől függetlenül is elnyeli az infravörös hullámokat. Ráadásul a technológia otthonunkban könnyen telepíthető, padlófűtés, fűtőfólia vagy fűtőszőnyeg formájában.

Az infravörös hullámok ugyanakkor számos terápiás folyamatban is szerepet kapnak. Esetenként például fájdalomcsillapításra használják őket a fizikoterapeuták, de gyógyfürdőben, edzőteremben és wellness-központban is élvezhetjük jótékony hatásaikat. De hogyan gyógyítják pontosan a szervezetünket?

1. Az infravörös elektromos fűtés erősíti az immunitást

Az infravörös sugarak adta meleg hatására a hajszálerek kitágulnak, ami növeli a vér oxigénszintjét. Így segítik a vörösvérsejtek regenerálódását, méregtelenítve a létfontosságú szerveket. Növelik a fehérvérsejtek számát is, ezáltal erősítve az immunrendszert.

Az infravörös sugárzás egyes esetekben még a daganattal küzdőkre is jótékony hatással van, ezért több európai országban alkalmazzák ilyen célra. A meleg roncsolja, vagy akár teljesen el is pusztítja a rákos sejteket. Ezzel együtt az infrasugár használata pusztán kiegészítő kezelésként merül fel, támogatva a kemo-, illetve a sugárterápia hatékonyságát.

Az infrahő további betegségekben is jelentős segítséget nyújthat. Melege segítheti a Lyme-kór kezelését, de rendszeres használata mellett még a depresszióból is kilábalhatunk. Maga a hivatalos hőterápia azonban mindig egészségügyi személyzet jelenlétében zajlik, és gyakran az infraszaunázás is részét képezi.

2. Az infravörös elektromos fűtés támogatja a szív- és érrendszert

Még a NASA kutatása is kimutatta, hogy az infravörös hő jó hatással van az űrhajósok szívének egészségére az űrséták során. Mivel ilyen extrém fizikai terhelés mellett is hatékony, ez méginkább elmondható a hétköznapjainkban. Az orvosi álláspont szerint az infravörös hő a cukorbetegek és a magas koleszterinszinttel élők keringését is javíthatja.

3. Az infravörös elektromos fűtés támogatja a sebgyógyulást

Mint már említettük, az infravörös hő hatására kitágulnak a kapillárisok, ami javítja a vérkeringést. Ugyanakkor a testet érő infravörös hő hatására az izmok vérellátása is javul. Ez gyorsabb sebgyógyulást biztosít és csökkenti az izomfájdalmakat. Ha tehát igazán egészséges környezetet szeretne teremteni az otthonában, feltétlenül ajánljuk az infrafűtést.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Home office - home sport

Home office – home sport

A koronavírus miatti bezártság megnövelte az otthoni sportolási kedvet, vagy legalábbis egy stresszoldási, kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a home sport eszközei a monoton otthonmaradásban.

Oldjuk a stresszt megfelelő légzéssel

Oldjuk a stresszt megfelelő légzéssel

A megfelelő légzéstechnika a segítségünkre lehet a stressz oldásában. A stressz nagyon károsan hat az egészségre, így jól tesszük, ha megtanuljuk levezetni azt.

A jóga az egyik leghatékonyabb sport - A jóga jót tesz a testnek és a lélekkel is csodát művel – a lélek gyógyításában.

A jóga jót tesz a testnek és a lélekkel is csodát művel

A jóga az egyike azon sportoknak, amely a testet és a lelket is hatékonyan edzi. A jóga mindazoknak is javasolható, akik depressziós vagy szorongásos tünetekkel küzdenek. Miért olyan hasznos a jóga? Mutatjuk az okokat!