A jóga jót tesz a testnek és a lélekkel is csodát művel

Azok, akik rendszeresen jógáznak, nem csak arról számolnak be, hogy sokkal rugalmasabbak lettek, sokkal jobb lett az állóképességük, illetve az erőnlétük, hanem azt is megtapasztalták, hogy a lelkükre mennyire pozitívan hatottak a rendszeresen végzett jógagyakorlatok.
A jóga az egyik leghatékonyabb sport - A jóga jót tesz a testnek és a lélekkel is csodát művel – a lélek gyógyításában.

Hogyan hat a lélekre a jóga?

A jóga is egy sport, s mint ilyen, számtalan pozitív hatást gyakorol a fizikai egészségre. A jóga oldja a stresszt és a rendszeresen végzett jógagyakorlatokkal megtapasztalhatjuk, ahogyan napról napra egyre kevesebb feszültség van bennünk. A jóga hatására, valahogy másképp kezdjük el szemlélni a világot, és sokkal elfogadóbbak és egyben sokkal nyitottabbak is leszünk a világra.

A jóga azoknak is javasolt, akik sokat és sok minden miatt szoronganak. A jóga segít feloldani a bennünk feszülő gátlásokat és feloldja a félelmeinket. Azok, akik rendszeresen sportolnak, nem csak nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak lesznek, de más szemmel szemlélik a világot és sokkal magabiztosabbá is válnak.

A jóga és a depresszió leküzdése

Azok, akik depresszióban szenvednek, mindenképpen próbálják ki a jógát, mert nagyon eredményesen csökkenti a tüneteket. Legfőképpen az enyhe és középsúlyos depressziós tünetek enyhítésében nagyon hatásos. Természetesen, ezt is fel lehet fogni egy terápiának és sok esetben, akár még hatásosabb is lehet, mint a gyógyszerek.

A jóga és az örökös aggódás felszámolása

Sokan aggódnak a jövő miatt és ezért képtelenek megélni a jelen pillanatait, illetve sokat rágódnak a múlton is. A jóga megtanítja, hogyan koncentráljunk a jelenre, és hogyan engedjük el a múltat. Hiszen egyfajta nyitottságra tanít meg bennünket, amelynek hatására nem csak a viselkedésünkben, hanem a gondolkodásunkban is pozitív változások következhetnek be. A jóga segít az összpontosításban is. Megtanítja, hogyan figyeljünk, és hogyan koncentráljunk a fontos feladatainkra és hogyan zárjunk ki az életünkből, a gondolatainkból minden olyan dolgot, amivel a jelen pillanatában nem kell foglalkoznunk. Ezért is olyan egészséges a jóga. Nem csak a testünket edzi, hanem a lelkünket is. Márpedig sokszor, a lélek gyógyítására van elsősorban szükségünk, hiszen a testünk is csak így lesz képes a regenerálódásra.

És még egy: a cicát sem érdemes kihagyni a jógából.

Kapcsolódó cikkek

A Hashimoto-kór és, ami mögötte van - Ez egy, ma még gyógyíthatatlan pajzsmirigy betegség

A Hashimoto-kór és ami mögötte van

A Hashimoto-kór egy olyan autoimmun betegség, amely sok tünettel jár együtt. A betegség nem gyógyítható, de akár teljesen tünetmentessé is tehető. A cikkben a betegséget járjuk kicsit körül.

Home office - home sport

Home office – home sport

A koronavírus miatti bezártság megnövelte az otthoni sportolási kedvet, vagy legalábbis egy stresszoldási, kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a home sport eszközei a monoton otthonmaradásban.

Férfiak eredményesebb fogyásának okai

Ezért fogynak eredményesebben a férfiak a nőknél!

A nők többsége szinte egész életében fogyókúrázik. Azonban a kutatások azt mutatják, hogy a férfiak eredményesebbek a fogyókúrában, mint a nők.