A pilates 4 előnye

A pilates (pilátesz) egy nagyon népszerű sport, mozgásforma, amely elsősorban az izmok megerősítésében vesz aktívan részt. Milyen hatásai vannak még ennek a mozgásformának? A cikkből kiderülnek a válaszok.
A pilates többek között - A pilates 4 előnye – a rugalmasság fokozására is kiváló.

A helyes testtartás fontossága

Sokan dolgoznak irodában és sokan végeznek valamilyen ülő munkát. Az ülés, rontja a testtartást és okozhat derék, hát és gerincproblémákat. A pilates az egyik legjobb és leghasznosabb mozgásforma, hiszen megtanít a helyes testtartásra és annak fontosságára. Azok, akik rendszeresen mozognak és rendszeresen pilates edzésre járnak, arról számoltak be, hogy már néhány hetes mozgást követően is megszűntek a hát és a derék panaszaik. Ebben nem csak a pilates gyakorlatok rendszeres végzése volt a segítségükre, hanem az is, hogy a pilates órákon elsajátított gyakorlatok a hétköznapi életben is sok mindenre megtanították őket. Többek között arra, hogy a görnyedt testtartás mennyire káros az egészségre.

A pilates és az izmok

A pilates ugyan nem varázsol bennünket nagyon izmossá, mégis pozitívan hat az izmokra, hiszen erősíti azokat. Az erős izmok nagyobb stabilitást és erőt biztosítanak és a kitartásunkat is fokozzák.

A pilates és a mentális egészség

A rendszeres testmozgás nagyon pozitívan hat a mentális egészségre. A pilates edzésen nincs mód a gondjainkkal foglalkozni, hiszen ezeken az órákon a cél az, hogy helyesen kivitelezve végezzük el a gyakorlatokat. A pilates órákon a helyes légzést is megtanítják. Mindez pozitívan hat a lelki egészségre, amellett, hogy a testre is jó hatással van a rendszeres mozgás. A pilates oldja a stresszt és a szorongást, és a közösségben végzett gyakorlatok megerősítik a szociális kapcsolatokat, ami szintén előnyös a mentális egészségre nézve.

A pilates és a rugalmasság

A pilates nem csak az izmokat erősíti, de a rugalmasságot is fokozza. Márpedig a rugalmasság is hozzájárul a jó egészségi állapot fenntartásához. Amennyiben hiányzik a rugalmasság, úgy a mozgásunk terjedelme is jelentősen beszűkül. Ez pedig negatívan hat az ízületekre. Ha túlterheljük az ízületeket, akkor nem csak begyulladhatnak, de még a fájdalommal is meg kell küzdenünk.

Kapcsolódó cikkek

4 tipp az egészségesebb élet kialakítására - akaraterő is kell hozzá

4 tipp az egészségesebb élet kialakítására

Az egészséges élet kialakításához először is az elhatározás a legfontosabb lépés. Ha még mi sem vagyunk biztosak abban, hogy változtatni szeretnénk, úgy nem lesznek sikerélményeink. Mutatunk 4 tippet, amelyek segíthetnek az egészségesebb élet kialakításáb

A jóga az egyik leghatékonyabb sport - A jóga jót tesz a testnek és a lélekkel is csodát művel – a lélek gyógyításában.

A jóga jót tesz a testnek és a lélekkel is csodát művel

A jóga az egyike azon sportoknak, amely a testet és a lelket is hatékonyan edzi. A jóga mindazoknak is javasolható, akik depressziós vagy szorongásos tünetekkel küzdenek. Miért olyan hasznos a jóga? Mutatjuk az okokat!

Megfelelő légzéssel - Oldjuk a stresszt megfelelő légzéssel – a stressz is oldható.

Oldjuk a stresszt megfelelő légzéssel

A megfelelő légzéstechnika a segítségünkre lehet a stressz oldásában. A stressz nagyon károsan hat az egészségre, így jól tesszük, ha megtanuljuk levezetni azt.