A pilates 4 előnye

A pilates (pilátesz) egy nagyon népszerű sport, mozgásforma, amely elsősorban az izmok megerősítésében vesz aktívan részt. Milyen hatásai vannak még ennek a mozgásformának? A cikkből kiderülnek a válaszok.
A pilates többek között - A pilates 4 előnye – a rugalmasság fokozására is kiváló.

A helyes testtartás fontossága

Sokan dolgoznak irodában és sokan végeznek valamilyen ülő munkát. Az ülés, rontja a testtartást és okozhat derék, hát és gerincproblémákat. A pilates az egyik legjobb és leghasznosabb mozgásforma, hiszen megtanít a helyes testtartásra és annak fontosságára. Azok, akik rendszeresen mozognak és rendszeresen pilates edzésre járnak, arról számoltak be, hogy már néhány hetes mozgást követően is megszűntek a hát és a derék panaszaik. Ebben nem csak a pilates gyakorlatok rendszeres végzése volt a segítségükre, hanem az is, hogy a pilates órákon elsajátított gyakorlatok a hétköznapi életben is sok mindenre megtanították őket. Többek között arra, hogy a görnyedt testtartás mennyire káros az egészségre.

A pilates és az izmok

A pilates ugyan nem varázsol bennünket nagyon izmossá, mégis pozitívan hat az izmokra, hiszen erősíti azokat. Az erős izmok nagyobb stabilitást és erőt biztosítanak és a kitartásunkat is fokozzák.

A pilates és a mentális egészség

A rendszeres testmozgás nagyon pozitívan hat a mentális egészségre. A pilates edzésen nincs mód a gondjainkkal foglalkozni, hiszen ezeken az órákon a cél az, hogy helyesen kivitelezve végezzük el a gyakorlatokat. A pilates órákon a helyes légzést is megtanítják. Mindez pozitívan hat a lelki egészségre, amellett, hogy a testre is jó hatással van a rendszeres mozgás. A pilates oldja a stresszt és a szorongást, és a közösségben végzett gyakorlatok megerősítik a szociális kapcsolatokat, ami szintén előnyös a mentális egészségre nézve.

A pilates és a rugalmasság

A pilates nem csak az izmokat erősíti, de a rugalmasságot is fokozza. Márpedig a rugalmasság is hozzájárul a jó egészségi állapot fenntartásához. Amennyiben hiányzik a rugalmasság, úgy a mozgásunk terjedelme is jelentősen beszűkül. Ez pedig negatívan hat az ízületekre. Ha túlterheljük az ízületeket, akkor nem csak begyulladhatnak, de még a fájdalommal is meg kell küzdenünk.

Kapcsolódó cikkek

Motivációs technikák mozgáshoz

Motivációs technikák mozgáshoz

Céljaink eléréséhez az élet minden területén nagy szükségünk van motivációra.

A halételekhez és a kacsasülthez is-  A citrusos gyümölcsök a konyha királynői – Készíts citromos halat és narancsos kacsát – használhatunk citromot és narancsot.

A citrusos gyümölcsök a konyha királynői – Készíts citromos halat és narancsos kacsát

A citrusos gyümölcsök tele vannak antioxidáns C-vitaminnal, de a konyhánk királynői is lehetnek, hiszen remek ételeket készíthetünk ezeknek a gyümölcsöknek a felhasználásával.

Vannak bizonyos jelek- Jelek, hogy többet kell mozognod -, amelyek arra utalnak, hogy ideje a mozgásnak.

Jelek, hogy többet kell mozognod

A mozgás felfrissít és pozitívan hat a lelki és a testi egészségre. Ha mostanában úgy érzed, hogy kevés az energiád és fáj mindened, ideje elkezdeni az edzést, hogy minél hamarabb a múlté legyenek a problémáid.