Megvisel, hogy rövidülnek a nappalok? Így teheted fényesebbé a lakást!

Az őszi-téli időszakban megnövekszik a napsugarak iránti vágyunk. Ám a D-vitamint nem csak tabletta vagy cseppek formájában vehetjük magunkhoz. A saját lakásunk falai közt is megszerezhetjük, így gondoskodva az egész család jó hangulatáról a sötét hónapokban is.
Megvisel, hogy rövidülnek a nappalok? Így teheted fényesebbé a lakást!

Egy egyszerű tipp a lakásunk világosabbá tételére: szerezzünk be minél több tükröt! A tükrök ugyanis érzetre növelik a teret, a tükörképek pedig hozzájárulnak a barátságosabb otthoni hangulathoz. Jelenleg például a nap formáját mintázó tükrök igazán trendinek számítanak.

Aki valamivel többet szánhat erre a célra, annak érdemes a sötét függönyöket világosabb anyagokra cserélnie - elsősorban a sárga és a narancs árnyalatai derítik fel a szobát. A színek energiát is sugároznak, és segítenek megküzdeni a téli depresszióval.

Még tovább árnyalhatjuk az összképet, ha olyan bútorokat választunk, amelyek harmonizálnak a világos függönyökkel. A home office-ban dolgozóknak érdemes az íróasztalukat is olyan aktiváló színekkel díszíteni, mint a piros, a narancs és a sárga. Ügyeljünk a lámpák megválasztásánál is a színekre, a zöld tónusú fényben töltött esték ugyanis hamar kedvtelenségbe fordulhatnak.

Fontos ezen kívül, hogy ebben az időszakban se feledkezzük meg a növényekről! Az ő jóllétük remekül mutatja, elegendő fény áramlik-e be a lakásba. A falakat pedig lehetőség szerint díszítsük nyaralós képekkel is, így csempészve vissza az otthonunkba a nyár hangulatát.

Kapcsolódó cikkek

Akaraterő is - 4 tipp az egészségesebb élet kialakítására – kell hozzá.

4 tipp az egészségesebb élet kialakítására

Az egészséges élet kialakításához először is az elhatározás a legfontosabb lépés. Ha még mi sem vagyunk biztosak abban, hogy változtatni szeretnénk, úgy nem lesznek sikerélményeink. Mutatunk 4 tippet, amelyek segíthetnek az egészségesebb élet kialakításáb

Megfelelő légzéssel - Oldjuk a stresszt megfelelő légzéssel – a stressz is oldható.

Oldjuk a stresszt megfelelő légzéssel

A megfelelő légzéstechnika a segítségünkre lehet a stressz oldásában. A stressz nagyon károsan hat az egészségre, így jól tesszük, ha megtanuljuk levezetni azt.

Home office - home sport

Home office – home sport

A koronavírus miatti bezártság megnövelte az otthoni sportolási kedvet, vagy legalábbis egy stresszoldási, kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a home sport eszközei a monoton otthonmaradásban.