Megvisel, hogy rövidülnek a nappalok? Így teheted fényesebbé a lakást!

Az őszi-téli időszakban megnövekszik a napsugarak iránti vágyunk. Ám a D-vitamint nem csak tabletta vagy cseppek formájában vehetjük magunkhoz. A saját lakásunk falai közt is megszerezhetjük, így gondoskodva az egész család jó hangulatáról a sötét hónapokban is.
Megvisel, hogy rövidülnek a nappalok? Így teheted fényesebbé a lakást!

Egy egyszerű tipp a lakásunk világosabbá tételére: szerezzünk be minél több tükröt! A tükrök ugyanis érzetre növelik a teret, a tükörképek pedig hozzájárulnak a barátságosabb otthoni hangulathoz. Jelenleg például a nap formáját mintázó tükrök igazán trendinek számítanak.

Aki valamivel többet szánhat erre a célra, annak érdemes a sötét függönyöket világosabb anyagokra cserélnie - elsősorban a sárga és a narancs árnyalatai derítik fel a szobát. A színek energiát is sugároznak, és segítenek megküzdeni a téli depresszióval.

Még tovább árnyalhatjuk az összképet, ha olyan bútorokat választunk, amelyek harmonizálnak a világos függönyökkel. A home office-ban dolgozóknak érdemes az íróasztalukat is olyan aktiváló színekkel díszíteni, mint a piros, a narancs és a sárga. Ügyeljünk a lámpák megválasztásánál is a színekre, a zöld tónusú fényben töltött esték ugyanis hamar kedvtelenségbe fordulhatnak.

Fontos ezen kívül, hogy ebben az időszakban se feledkezzük meg a növényekről! Az ő jóllétük remekül mutatja, elegendő fény áramlik-e be a lakásba. A falakat pedig lehetőség szerint díszítsük nyaralós képekkel is, így csempészve vissza az otthonunkba a nyár hangulatát.

Kapcsolódó cikkek

Megvisel, hogy rövidülnek a nappalok? Így teheted fényesebbé a lakást!

Megvisel, hogy rövidülnek a nappalok? Így teheted fényesebbé a lakást!

Nem csak a D-vitamin kapszulák segítenenk, hogy visszacsempészd a napfényt.

Férfiak eredményesebb fogyásának okai

Ezért fogynak eredményesebben a férfiak a nőknél!

A nők többsége szinte egész életében fogyókúrázik. Azonban a kutatások azt mutatják, hogy a férfiak eredményesebbek a fogyókúrában, mint a nők.

A halételekhez és a kacsasülthez is-  A citrusos gyümölcsök a konyha királynői – Készíts citromos halat és narancsos kacsát – használhatunk citromot és narancsot.

A citrusos gyümölcsök a konyha királynői – Készíts citromos halat és narancsos kacsát

A citrusos gyümölcsök tele vannak antioxidáns C-vitaminnal, de a konyhánk királynői is lehetnek, hiszen remek ételeket készíthetünk ezeknek a gyümölcsöknek a felhasználásával.