Jelek, hogy többet kell mozognod

Ha mindig csak halogatod a testmozgást, ha mindig csak azt mondod, hogy majd holnap, viszont egyre több jel utal arra, hogy most már lépned kell, akkor ne halogasd tovább a rendszeres testedzés bevezetését, hiszen a testmozgásnak, bizonyítottan, számtalan pozitív hatása van mind a testi, mind a lelki egészségre. Mégis, milyen jelekből érezheted azt, hogy most már tényleg nem szabad tovább várakoznod, és ideje elkezdeni a testedzést? A cikkben ezekre adjuk meg a válaszokat.
Vannak bizonyos jelek- Jelek, hogy többet kell mozognod -, amelyek arra utalnak, hogy ideje a mozgásnak.

A fájdalom nem jó jel

Ha már fáj valamid, az többet jelez annál, minthogy ideje mozogni. Még az is lehet, hogy orvosi kivizsgálást is igényel a problémád. Sok esetben azonban elegendő egy kevés testmozgás is, hiszen a fájdalom abból is fakadhat, hogy el vannak lustulva az izmaid és az ízületeid és csak ezeket a testrészeidet kell alaposan megmozgatnod, hogy minden olajozottan működjön.

A krónikus gyulladás következtében kialakulhat krónikus fájdalom. Azonban még a krónikus fájdalomtól szenvedő betegeknek is azt szokták javasolni, hogy mozogjanak, hiszen a mozgással megszüntethető a fájdalom és még fájdalomcsillapítók szedésére sincs szükség.

A hormonok megbolondulnak

Igen, a hormonális működést is nagyon befolyásolja, hogy milyen életmódot folytatunk. A túl sok idegeskedés, a rendszertelen és egészségtelen étkezés, a dohányzás, az inaktív életmód, nagyon nagy befolyással bír az egész testünk működésére. Ha szeretnéd megszüntetni a hormonális gondjaidat, akkor ideje elkezdeni megvalósítani a vágyaidat, amelyek közül az egyik az, hogy mindennap mozogsz, sportolsz egy keveset.

Stresszes, ideges és szorongó vagy

Ezek a tünetek nagyon alaposan le tudják szívni az ember energiáját és testileg is legyengítenek. A mindennapi gondok okozhatnak stresszt az életünkben, de ha meg tanuljuk levezetni, ha tudjuk, hogy milyen hatékony módszerek válnak be nálunk a stressz csökkentésére és megszüntetésére, akkor csináljunk valamit, mert a hosszútávon jelen lévő stressz, krónikus gyulladást, majd komoly betegségeket generálhat. A mozgás, a sport, egy nagyszerű mód a feszültség levezetésére.

Nincs energiád

Ha állandóan fáradt és kimerült vagy és még annyi energiád sincs sokszor, hogy főzz egy kávét, vagy gyalog szaladj el a boltba, akkor mindenképpen el kell kezdened mozogni. Ez ugye megvalósíthatatlannak tűnik, hiszen éppen ez a gond, hogy energiahiányban szenvedsz. Azonban kutatások igazolják, hogy már napi 20-30 percnyi közepes intenzitású mozgás is mennyire hasznos, hiszen csökkenti a fáradtságot és még energiával is feltölt.

Kapcsolódó cikkek

Megfelelő légzéssel - Oldjuk a stresszt megfelelő légzéssel – a stressz is oldható.

Oldjuk a stresszt megfelelő légzéssel

A megfelelő légzéstechnika a segítségünkre lehet a stressz oldásában. A stressz nagyon károsan hat az egészségre, így jól tesszük, ha megtanuljuk levezetni azt.

Vannak bizonyos jelek- Jelek, hogy többet kell mozognod -, amelyek arra utalnak, hogy ideje a mozgásnak.

Jelek, hogy többet kell mozognod

A mozgás felfrissít és pozitívan hat a lelki és a testi egészségre. Ha mostanában úgy érzed, hogy kevés az energiád és fáj mindened, ideje elkezdeni az edzést, hogy minél hamarabb a múlté legyenek a problémáid.

Akaraterő is - 4 tipp az egészségesebb élet kialakítására – kell hozzá.

4 tipp az egészségesebb élet kialakítására

Az egészséges élet kialakításához először is az elhatározás a legfontosabb lépés. Ha még mi sem vagyunk biztosak abban, hogy változtatni szeretnénk, úgy nem lesznek sikerélményeink. Mutatunk 4 tippet, amelyek segíthetnek az egészségesebb élet kialakításáb