Gyógymasszőr

5 indokunk is van arra, hogy miért tanulj gyógymasszőrnek.
Gyógymasszőr tanfolyam - itt tudod magad gyógymasszőrré képezni

Amennyiben valaki olyan munkát keres, amely értelmet ad az életének, mert segíteni szeretne másoknak, illetve stabilitást és jó fizetést is biztosít, úgy a gyógymasszőr munka lehet a megfelelő munka számára. Egyre nagyobb igény van a gyógymasszőrök szolgáltatására, ennek oka többek között a rohanó, stresszes életvitel is, amelyet az emberek folytatnak és ez bizony sok testi panaszt okozhat.

A Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. gyógymasszőr képzést is indít. A gyógymasszőr tanfolyam OKJ képzés a következő városokban indul: Budapest, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Tatabánya és Veszprém. Azok, akik elvégzik a képzést, most ajándék svédmasszázs tanúsítványt is kapnak.

A gyógymasszőr tanfolyam során olyan szakemberek képzése a cél, akik megfelelő elméleti ismeretekkel és gyakorlati készségekkel rendelkeznek, akik alkalmasak a munkaterületükhöz illeszkedően önállóan, illetve útmutatás alapján felelősségteljes munkát végezni.

A jó gyógymasszőr nem csak korszerű elméleti ismerttel és gyakorlati készségekkel rendelkezik, hanem holisztikus szemlélettel is. A gyógymasszőr ezen ismeretek birtokában alkalmas gyógymasszázs végzésére, illetve sportegyesületi teamben sportmasszázs szakszerű kivitelezésére.

A gyógymasszőröknek különböző munkavégzési területeken is helyt kell állniuk, ennél fogva sokféle képességgel és készséggel kell rendelkezniük, amelyeket el is sajátítanak a gyógymasszőr tanfolyam képzés során.

A gyógymasszőr egészségügyi intézményekben, a szakorvosi utasításra és felügyelete mellett, diagnózisa alapján, gyógymasszázst, betegségspecifikus gyógymasszázst, nyirokmasszázst, passzív kimozgatást és reflexzóna masszázst végez. Csapatban dolgozva támogatja az orvos munkáját, együttműködik a gyógytornásszal, a fizikoterápiás szakasszisztenssel a betegek gyógyulása, rehabilitációja és pihenése érdekében. Fizikai közérzetjavító, frissítő masszázst nyújt, hidro - és balneoterápiás kezeléseket végez fürdőben, wellness részlegeken. A cikkben arról olvashatsz, hogy miért is éri meg most gyógymasszőrnek tanulni.

1. Nagy rá a kereslet

Ma nagyon sokan dolgoznak irodában és nagyon sokan végeznek stresszes munkát. A stressz izomfeszültséget okoz, ami aztán fizikai fájdalmat generál. A gyógymasszőr egyik kiemelt feladata ennek a fájdalomnak a megszüntetése. Ma már az sem meglepő, ha egy-egy irodaépületben is gyógymasszőr szolgáltatást lehet igénybe venni. Egy felmérés alapján, 2025-re mintegy 20 százalékkal növekszik a masszázsiparban dolgozók száma, mert egyre nagyobb igény van a szolgáltatásaikra.

2. Sokat kell tanulni, de nagyszerű karriert lehet befutni

Egy gyógymasszőrnek nem csak anatómiai ismeretekkel kell rendelkeznie, hanem masszázsterápiás technikákat is el kell sajátítania. Azonban, ha ügyes, ha szeret emberekkel beszélgetni, és fontosnak tartja a segítségnyújtást, azaz, ha egy nagyobb vendégkört tud kialakítani, akkor nagy karriert futhat be, hiszen a városban hamar elterjed a híre, hogy kihez érdemes fordulni, ha izomfájdalmaink vannak és egy jó gyógymasszőrre van szükségünk.

3. Rugalmas munkavégzésre is van lehetőség

A gyógymasszőrök jelentős hányada vállalkozóként dolgozik, így rugalmas munkaidőben, akár a saját otthonában is vállalhat munkát, de a kliens lakásán is nyújthat masszázsszolgáltatást.

4. Sokan szenvednek egészségügyi panaszoktól

Sokan szenvednek olyan egészségügyi panaszoktól, amelyek megszüntetésében csakis egy profi gyógymasszőr segíthet. A masszázsterápia ugyanis felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, javítja a keringést és ezzel az érzelmi egyensúlyt is helyreállítja.

5. A masszőrök pihentető környezetben dolgoznak

A masszázsterapeuta pihentető környezetben dolgozhat, hiszen nem csak lágy zene, hanem nyugtató illatok veszik körül. Ez a békés hangulatú légkör pedig pihentető élményt nyújt, nem csak a kliens, hanem a terapeuta számára is.

Kapcsolódó cikkek

Megfelelő légzéssel - Oldjuk a stresszt megfelelő légzéssel – a stressz is oldható.

Oldjuk a stresszt megfelelő légzéssel

A megfelelő légzéstechnika a segítségünkre lehet a stressz oldásában. A stressz nagyon károsan hat az egészségre, így jól tesszük, ha megtanuljuk levezetni azt.

Akaraterő is - 4 tipp az egészségesebb élet kialakítására – kell hozzá.

4 tipp az egészségesebb élet kialakítására

Az egészséges élet kialakításához először is az elhatározás a legfontosabb lépés. Ha még mi sem vagyunk biztosak abban, hogy változtatni szeretnénk, úgy nem lesznek sikerélményeink. Mutatunk 4 tippet, amelyek segíthetnek az egészségesebb élet kialakításáb

A jóga az egyik leghatékonyabb sport - A jóga jót tesz a testnek és a lélekkel is csodát művel – a lélek gyógyításában.

A jóga jót tesz a testnek és a lélekkel is csodát művel

A jóga az egyike azon sportoknak, amely a testet és a lelket is hatékonyan edzi. A jóga mindazoknak is javasolható, akik depressziós vagy szorongásos tünetekkel küzdenek. Miért olyan hasznos a jóga? Mutatjuk az okokat!