Gyógymasszőr

5 indokunk is van arra, hogy miért tanulj gyógymasszőrnek.
Gyógymasszőr tanfolyam - itt tudod magad gyógymasszőrré képezni

Amennyiben valaki olyan munkát keres, amely értelmet ad az életének, mert segíteni szeretne másoknak, illetve stabilitást és jó fizetést is biztosít, úgy a gyógymasszőr munka lehet a megfelelő munka számára. Egyre nagyobb igény van a gyógymasszőrök szolgáltatására, ennek oka többek között a rohanó, stresszes életvitel is, amelyet az emberek folytatnak és ez bizony sok testi panaszt okozhat.

A Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. gyógymasszőr képzést is indít. A gyógymasszőr tanfolyam OKJ képzés a következő városokban indul: Budapest, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Tatabánya és Veszprém. Azok, akik elvégzik a képzést, most ajándék svédmasszázs tanúsítványt is kapnak.

A gyógymasszőr tanfolyam során olyan szakemberek képzése a cél, akik megfelelő elméleti ismeretekkel és gyakorlati készségekkel rendelkeznek, akik alkalmasak a munkaterületükhöz illeszkedően önállóan, illetve útmutatás alapján felelősségteljes munkát végezni.

A jó gyógymasszőr nem csak korszerű elméleti ismerttel és gyakorlati készségekkel rendelkezik, hanem holisztikus szemlélettel is. A gyógymasszőr ezen ismeretek birtokában alkalmas gyógymasszázs végzésére, illetve sportegyesületi teamben sportmasszázs szakszerű kivitelezésére.

A gyógymasszőröknek különböző munkavégzési területeken is helyt kell állniuk, ennél fogva sokféle képességgel és készséggel kell rendelkezniük, amelyeket el is sajátítanak a gyógymasszőr tanfolyam képzés során.

A gyógymasszőr egészségügyi intézményekben, a szakorvosi utasításra és felügyelete mellett, diagnózisa alapján, gyógymasszázst, betegségspecifikus gyógymasszázst, nyirokmasszázst, passzív kimozgatást és reflexzóna masszázst végez. Csapatban dolgozva támogatja az orvos munkáját, együttműködik a gyógytornásszal, a fizikoterápiás szakasszisztenssel a betegek gyógyulása, rehabilitációja és pihenése érdekében. Fizikai közérzetjavító, frissítő masszázst nyújt, hidro - és balneoterápiás kezeléseket végez fürdőben, wellness részlegeken. A cikkben arról olvashatsz, hogy miért is éri meg most gyógymasszőrnek tanulni.

1. Nagy rá a kereslet

Ma nagyon sokan dolgoznak irodában és nagyon sokan végeznek stresszes munkát. A stressz izomfeszültséget okoz, ami aztán fizikai fájdalmat generál. A gyógymasszőr egyik kiemelt feladata ennek a fájdalomnak a megszüntetése. Ma már az sem meglepő, ha egy-egy irodaépületben is gyógymasszőr szolgáltatást lehet igénybe venni. Egy felmérés alapján, 2025-re mintegy 20 százalékkal növekszik a masszázsiparban dolgozók száma, mert egyre nagyobb igény van a szolgáltatásaikra.

2. Sokat kell tanulni, de nagyszerű karriert lehet befutni

Egy gyógymasszőrnek nem csak anatómiai ismeretekkel kell rendelkeznie, hanem masszázsterápiás technikákat is el kell sajátítania. Azonban, ha ügyes, ha szeret emberekkel beszélgetni, és fontosnak tartja a segítségnyújtást, azaz, ha egy nagyobb vendégkört tud kialakítani, akkor nagy karriert futhat be, hiszen a városban hamar elterjed a híre, hogy kihez érdemes fordulni, ha izomfájdalmaink vannak és egy jó gyógymasszőrre van szükségünk.

3. Rugalmas munkavégzésre is van lehetőség

A gyógymasszőrök jelentős hányada vállalkozóként dolgozik, így rugalmas munkaidőben, akár a saját otthonában is vállalhat munkát, de a kliens lakásán is nyújthat masszázsszolgáltatást.

4. Sokan szenvednek egészségügyi panaszoktól

Sokan szenvednek olyan egészségügyi panaszoktól, amelyek megszüntetésében csakis egy profi gyógymasszőr segíthet. A masszázsterápia ugyanis felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, javítja a keringést és ezzel az érzelmi egyensúlyt is helyreállítja.

5. A masszőrök pihentető környezetben dolgoznak

A masszázsterapeuta pihentető környezetben dolgozhat, hiszen nem csak lágy zene, hanem nyugtató illatok veszik körül. Ez a békés hangulatú légkör pedig pihentető élményt nyújt, nem csak a kliens, hanem a terapeuta számára is.

Kapcsolódó cikkek

A Hashimoto-kór és, ami mögötte van - Ez egy, ma még gyógyíthatatlan pajzsmirigy betegség

A Hashimoto-kór és ami mögötte van

A Hashimoto-kór egy olyan autoimmun betegség, amely sok tünettel jár együtt. A betegség nem gyógyítható, de akár teljesen tünetmentessé is tehető. A cikkben a betegséget járjuk kicsit körül.

Férfiak eredményesebb fogyásának okai

Ezért fogynak eredményesebben a férfiak a nőknél!

A nők többsége szinte egész életében fogyókúrázik. Azonban a kutatások azt mutatják, hogy a férfiak eredményesebbek a fogyókúrában, mint a nők.

Home office - home sport

Home office – home sport

A koronavírus miatti bezártság megnövelte az otthoni sportolási kedvet, vagy legalábbis egy stresszoldási, kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a home sport eszközei a monoton otthonmaradásban.