Oldjuk a stresszt megfelelő légzéssel

Manapság egyre többen küzdenek stresszel és szorongással. Az emberek túl vannak terhelve és talán már nincs is meg az emberek között az a bizalom, ami régebben jellemző volt. Sok ember magában tartja örömét és bánatát és emiatt is válik feszültté, idegessé. Természetesen, sok minden más is okozhat bennünk feszültséget. Ez lehet egy válás, egy rossz párkapcsolat, egy betegség, egy munkahelyi vagy éppen egy családi krízis.
Megfelelő légzéssel - Oldjuk a stresszt megfelelő légzéssel – a stressz is oldható.

Miért káros a sok stressz?

Valamennyi stresszre mindenkinek szüksége van, hiszen ez még a teljesítményt is megnöveli. Azonban hosszútávon nagyon káros hatása van a stressznek, hiszen számtalan testi és lelki betegséget okozhat. Amikor stresszesek vagyunk, akkor kapkodva lélegzünk, megemelkedik a szervezet stresszhormon-szintje és szinte minden izmunk megfeszül. Ezért van az, ha valaki stresszes életmódot él, akkor gyakran fáj a feje és úgy általában mindene.

Mit tehetünk a stressz ellen?

A megfelelően végzett légzőgyakorlatok nagyon sokat segíthetnek a stressz csökkentésében és levezetésében. A légzőgyakorlatok segítséget nyújtanak a stressz csökkentésében, az izmok ellazításában és ez által a feszültség oldásában.

Stresszcsökkentő hasi légzés

A hasi légzés az egyik legjobb stresszoldó technika. A légzőgyakorlatokat mindig valamilyen kényelmes pózban és környezetben szükséges elvégezni. Lehet, ülni, lehet feküdni, a lényeg, hogy aki végzi a gyakorlatokat, kényelmesen érezze magát. Helyezd az egyik kezedet a mellkasodra, míg a másikat a hasadra. A belégzés az orron keresztül történjen, lassan, érezd, ahogy a levegő átjárja szinte az egész testedet. Majd a szádon keresztül fújd ki a levegőt. Ismételd meg a gyakorlatot még legalább 5 alkalommal. Naponta többször is el lehet végezni ezt a gyakorlatot. Nagyon hasznos.

A mély légzés technika és a feszültség csökkentés

A stressz oldásában az úgynevezett mély légzéstechnika is sokat segíthet. Ez a technika hihetetlenül el tudja lazítani az izmokat. Ülj le kényelmesen egy székre, vagy egy ágyra. Vegyél egy nagy levegőt, közben feszítsd meg a lábad izmait. Majd szép lassan, engedd ki a levegőt, közben lazítsd el az izmaidat. Ez a gyakorlat nem csak a lelki békét hozhatja el, de a testi egészségre is jótékonyan hat.

Kapcsolódó cikkek

A pilates többek között - A pilates 4 előnye – a rugalmasság fokozására is kiváló.

A pilates 4 előnye

Azok, akik a rugalmasságukat szeretnék fokozni, a pilates mellett is letehetik a voksukat, hiszen ez a sportforma nem megerőltető, mégis tónusos izomzatot és nagyfokú rugalmasságot eredményez.

A jóga az egyik leghatékonyabb sport - A jóga jót tesz a testnek és a lélekkel is csodát művel – a lélek gyógyításában.

A jóga jót tesz a testnek és a lélekkel is csodát művel

A jóga az egyike azon sportoknak, amely a testet és a lelket is hatékonyan edzi. A jóga mindazoknak is javasolható, akik depressziós vagy szorongásos tünetekkel küzdenek. Miért olyan hasznos a jóga? Mutatjuk az okokat!

Motivációs technikák mozgáshoz

Motivációs technikák mozgáshoz

Céljaink eléréséhez az élet minden területén nagy szükségünk van motivációra.