A legnépszerűbb meditációs technikák

A legnépszerűbb meditációs technikák közül a fókuszált képalkotás remek választás kezdőknek.
A legnépszerűbb meditációs technikák

A legnépszerűbb meditációs technikák közül a fókuszált képalkotás remek választás kezdőknek. A figyelem a gyakorlat része, amely megköveteli, hogy hosszú ideig egy tárgyra koncentráljon. Ezt a fajta meditációt a legjobb csoportos keretek között vagy egy weboldal vagy okostelefonos alkalmazás segítségével végezni. A tanár vizuális eszközökkel vezeti végig a meditációs folyamaton. Ideális azok számára, akik nehezen tudnak koncentrálni. De ha művész, tervező vagy olyan személy, aki a memóriával küzd, akkor ez a technika lehet, hogy önnek való.

A mantra meditáció hasonló a koncentrált figyelem meditációhoz, de ahelyett, hogy egy tárgyra vagy tevékenységre koncentrálna, egy hangra vagy szótagra koncentrál. A hangra való összpontosítás állítólag növeli az együttérzés szintjét. Ennek a technikának a célja a mély meditációs állapot elérése. Ez a fajta meditáció nagyon hatékony azok számára, akik a meditáció hagyományos formái során nyugtalannak érzik magukat. Akik érzékenyek a hangokra és a vizualitásra, azoknak érdemes megfontolniuk ezt a meditációs formát.

A koncentrált meditáció egy másik formája az úgynevezett ismétlődő meditáció. Ez nagyon hatékony az egy dologra való összpontosításhoz. Különösen hasznos a spirituális gyakorlatoknál. Az ismétlődő meditációt számos vallás használja, hogy segítsen az embereknek elérni a megvilágosodást. E gyakorlat során az emberek mélyebb kérdéseket tesznek fel maguknak, és természetesen felfedezik a válaszokat. Eckhart Tolle közismerten tanította ezt a technikát A most ereje című könyvében. Bár nem könnyű elsajátítani ezt a technikát, mégis az egyik leghatékonyabb.

A meditáció legnépszerűbb formája az úgynevezett tudatos meditáció. Ez a technika úgy működik, hogy tudatában vagy annak, amit tapasztal. Ezt a technikát a legkönnyebb megtanulni és gyakorolni, és a legkönnyebben úgy kezdheti el, hogy a légzésére összpontosítva gyakorolja. Vegyen mély lélegzetet, és koncentráljon a légzésére. Próbálja ki ezt a meditációt legalább napi öt percig, hogy eredményeket lásson. Ha helyesen végzi, felfrissültnek fogja érezni magát, és több pozitív érzése lesz.

A koncentrációs meditáció gyakorlása javíthatja általános egészségi állapotát és koncentrációs képességét. A cél az, hogy egyetlen pontra vagy képre koncentráljon. Ez lehet a légzése vagy a teste. Vannak, akik inkább relaxáció céljából végzik ezt a fajta meditációt, míg mások a mélyebb belső béke elérésének eszközeként használják. Mindenesetre a legfontosabb, hogy gyakoroljuk. Bárhol gyakorolhatja! De fontos megjegyezni, hogy az ismétlés nem csak a figyelmét javítja.

A mozgásmeditáció leginkább energikus embereknek való, és tökéletes azoknak, akik nem szoktak mozdulatlanul ülni. Lelassítja a testi mozdulatokat, például a sétát vagy a jógikus alaptartásokat. Ezeknek a mozdulatoknak az ismétlése nyugalmat teremt a testben. Fontos megjegyezni, hogy a sétáló meditáció megköveteli, hogy találjon egy kényelmes helyet.

Kapcsolódó cikkek

Meditációs technikák kezdőknek - Az első lépések a belső békéhez

Meditációs technikák kezdőknek - Az első lépések a belső békéhez

A meditáció olyan ősi gyakorlat, amely segít az elmét megnyugtatni, a jelen pillanatban való létezésre összpontosítani, és elérni a belső békét és harmóniát.

A legnépszerűbb meditációs technikák

A legnépszerűbb meditációs technikák

A legnépszerűbb meditációs technikák közül a fókuszált képalkotás remek választás kezdőknek.