Munka mellett végezhető képzések

Manapság egyre nagyobb az érdeklődés a munka mellett végezhető képzések iránt.
Munka mellett végezhető képzések

Ennek oka lehet, hogy egyesek karrierváltáson gondolkodnak, míg mások csak szélesíteni szeretnék tudásukat. Legyen szó bármelyikről is, szerencsére ma már rengeteg képzés közül válogathatunk, amit akár teljes munkaidő mellett is végezhetünk. Az alábbiakban ezek közül válogattunk össze párat különböző területekhez kapcsolódóan.

Grafikus

Amennyiben olyan tudásra vágyunk mellyel rugalmasan végezhetjük munkánkat akár otthonról is, akkor a grafikus képzés kifejezetten nekünk szólhat. A grafikus munkakör ugyanis egy abszolút kreatív szakma, ahol természetesen szükség van szépérzékre.

Egy grafikus online tanfolyam esetében gyakorlatilag minden programot megismerhetünk, amire szükségünk lehet. Tehát az Adobe Photoshop, Adobe Indesign és Adobe Illustrator programok alapszintű használatát könnyen elsajátíthatjuk tanfolyamon, amit aztán továbbfejleszthetünk magunk is.

A grafikus munkájában sokrétű feladatokra lehet hivatott, hiszen egy grafikus kézi, illetve szoftveres rajzokat, grafikákat, design elemeket készít, tervez, és azokat nyomdakész állapotba helyezi. Vizuális koncepciókat hoz létre, ügyfelek elképzelései alapján, amely ölthet plakát, könyv, csomagolás, vagy épp logó formáját. Ezek alapján tehát nem csak maga a tanfolyam, hanem a munkavégzés is történhet akár munka mellett is vagy otthonról, ami sokat számíthat a hétköznapok során.

Webdesigner

A grafikushoz hasonlóan szintén rugalmas munkafeltételeket biztosító munkakör lehet a webdesigner, amit szintén elsajátíthatunk munka mellett is. Egy webdesigner ugyanis lényegében létrehoz mindent, ami a webes megjelenéshez szükséges. Ez azt jelenti, hogy arculatot tervez és készít, weboldalt alakít ki, mindezeket elsősorban design szempontból. Tehát bár hasonló a grafikus és a webdesigner, de utóbbi esetében leginkább weboldalak készítésével kell foglalkozni.

Ehhez persze széleskörű tudásra kell szert tenni a szükséges programok kezelésében, ami többek között lehet az: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, HTML kódolás, CSS kódolás, WordPress. Ezeket az ismereteket szerencsére ma már mind-mind elsajátíthatjuk online webdesigner képzéseken is.

Pénzügyi- számviteli ügyintéző

Azok számára, akik inkább a számok terén mozognak otthonosan, azoknak a pénzügyi és számviteli képzéseket lehet érdemes preferálni. Nem meglepő módon ma már ezen a téren is több online tanfolyam közül válogathatunk, ahol belekóstolhatunk a könyvelés, logisztika, marketing, statisztika világába is. Az előző két opciótól eltérően azonban itt nem szükséges adott programok szakszerű ismerete, sokkal inkább a mögöttes logikát és szabályokat kell megtanulnunk, amire munka mellett biztosan tudunk időt szakítani.

Ingatlan közvetítő

Azok számára akiknek a számok is csábítók, de emberekkel is foglalkoznának, azoknak az ingatlan közvetítés lehet egy reális opció. A közvetítéshez szükséges alapvető ismeretek ugyanis ma már online formában, vagy munka mellett is elsajátíthatók, amit aztán másodállásban is kamatoztathatunk, vagy idővel akár főállású ingatlanközvetítővé is előléphetünk.

Gyógyászati segédeszköz forgalmazó

Akik úgy érzik, hogy inkább az egészségügyi területek lehetnek vonzók a gyógyászati segédeszköz forgalmazó képzés lehet ideális választás. Ez lényegében egy értékesítői pozíciónak feleltethető meg, ahol gyógyászati segédeszközökkel, orvostechnikai eszközökkel szolgálhatjuk ki a vásárlókat.

Ehhez azonban szükséges tudni az orvosi vény alapján társadalombiztosítási támogatással, vagy a vásárló egyéni megrendelése alapján kezelni és kiadni ezeket az eszközöket, tehát egészségügyi és értékesítői tudásra egyaránt szükség van.

A gyógyászati segédeszköz forgalmazó tehát egy roppant érdekes tanfolyam, aminek hála megismerhetjük az egészségügy ezen szegmensét, miközben az emberekkel is lehetőségünk lesz kommunikálni munkánk során.

Összegezve:

Munka mellett tehát ma már számos képzésen részt vehetünk és elsajátíthatjuk a számunkra szimpatikus képzés tudásanyagát, hogy ezzel új lehetőségeket nyithassunk meg önmagunk számára is.

Kapcsolódó cikkek

Milyen egészségügyi előnyei vannak a nyelvtanulásnak?

Milyen egészségügyi előnyei vannak a nyelvtanulásnak?

Szeretnéd tudni, hogy milyen előnyei vannak annak, ha nyelvet tanulsz? Ebben a cikkben az egészségügyi hatásokat fejtjük ki.

Munka mellett végezhető képzések

Munka mellett végezhető képzések

Összegyűjtöttünk néhány munka mellett végezhető képzést, amikkel új lehetőségek tárulhatnak fel, ha karrierváltáson, tanuláson gondolkodnánk.