Grapefruit – savanyú, egészséges és finom turmix készül belőle

A grapefruit a citrusos gyümölcsök táborát erősíti. Ez a gyümölcs sokféle tápanyagot tartalmaz, de antioxidánsokban is bővelkedik és nagyon sok rost is van benne, ami az emésztőrendszer egészségének tesz jót. A grapefruit a fogyást is megtámogatja és a szív - és érrendszer egészségét is védi.
A grapefruit keserű - Grapefruit – savanyú, egészséges és finom turmix készül belőle-, de nagyon egészséges.

Ezzel a gyümölccsel fogyhatunk is

A grapefruitnak van egy olyan hatása, hogy eredményesen csökkenti az étvágyat. Hogyan? A grapefruit tele van értékes rostokkal. Ezek a rostok, könnyen eltelítenek bennünket, így két étkezés között biztos, hogy nem fogunk nassolni, ami már fél siker, amennyiben fogyni akarunk. A grapefruitnak van még egy olyan hatása, hogy a gyomor csak lassú ütemben ürül ki, vagyis meghosszabbodik az emésztési idő és így csak hosszú idő múlva leszünk ismét éhesek.

Hogyan segíthet még a grapefruit a fogyásban? A grapefruit sok vizet tartalmaz és csak kevés kalória van benne. Ez a két jellemzője, szintén a segítségünkre lehet a fogyásban.

A trópusi gyümölcs erősíti az immunrendszert

A grapefruit rendszeres fogyasztása jó hatással van az immunrendszerre, hiszen antioxidáns hatású C-vitaminban bővelkedik, amely védelmet jelenthet a szervezet számára a baktériumokkal és a vírusokkal szemben. Magas C-vitamintartalma, pedig a megfázás ellen jelenthet védelmet. Ha mégis megbetegszünk, akkor a tüneteket enyhíti jelentősen és a betegség időtartamát rövidíti le.

A grapefruit A-vitaminban is bővelkedik. Az A-vitamin is egy antioxidáns vitamin, amely vitamin szintén javítja az immunitást, hiszen megvéd bennünket a gyulladástól és így számos fertőző betegséggel szemben védelmet élvezhetünk.

Az immunrendszert még más tápanyagok is megtámogatják, olyan tápanyagok, amelyek szintén nagy mennyiségben lelhetők fel ebben a citrusos gyümölcsben. Melyek ezek a vitaminok és ásványi anyagok? Ezek a vas, a cink, a réz és a B-vitaminok. Ezek a vitaminok és ásványi anyagok a bőrvédelmet és ezzel együtt az immunvédelmet is biztosítani tudják.

Turmixital a megfelelő immunvédelemért

A grapefruitból egy remek turmixitalt is készíthetünk, amelynek fontos szerepe lehet az immunvédelemben. A turmixital hozzávalói: 1 banán, 1 mandarin, 1 grapefruit, egy ujjnyi gyömbér, víz, egy csipet fahéj. Hogyan készítsd el? Tisztítsd meg a gyömbért, illetve hámozd meg a gyümölcsöket. A vízzel együtt turmixolj le mindent, majd öntsd át az egészet egy pohárba. Mielőtt meginnád, szórj rá egy csipet fahéjat.

Kapcsolódó cikkek

Az alvás és az étkezés - az esti étkezés drasztikus csökkentésével sokkal jobb egészségnek örvendhetünk

Az alvás és az étkezés

Az alvás, hatással van a közérzetünkre, így jó döntést hozunk, ha nem vacsorázunk be lefekvés előtt. Amennyiben túl sokat eszünk, az megzavarhatja a nyugodt alvásunkat és még súlyproblémáink is lehetnek.

Mi okozhatja az álladó puffadást, és hogyan kezelhető?

Mi okozhatja az álladó puffadást, és hogyan kezelhető?

Az emberek 30-40 százaléka rendszeresen, akár napi szinten tapasztalja a puffadással járó kellemetlen tüneteket.

Brokkoliból is készíthetünk - Saláta ízletes és egészséges zöldségekkel – ízletes salátát.

Saláta ízletes és egészséges zöldségekkel

A zöldségek nagyon egészségesek, hiszen számtalan betegséget előzhetünk meg, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk azokat. Mutatjuk is, hogy miért együnk rendszeresen brokkolit.