A csípősségben rejlik a gyömbér ereje

Sokan állítják, a gyömbér csodaszer a fertőzések ellen, ráadásul kissé megcukrozva sokkal finomabb, mint az Ibuprofen.
A csípősségben rejlik a gyömbér ereje

Ám nem ez az egyetlen jó tulajdonsága, hiszen az energiaszintünket is felturbózza: hatása akár egy erős kávééval is vetekedhet. A gyömbér ráadásul nem csupán energiát ad, tea formájában fel is melegít, és a reggeli vekker használatát is kiválthatja.

Ön esetleg mégsem kedveli? Ez lehet akár az életkora miatt is, a kutatások ugyanis kimutatták, hogy minél idősebb valaki, annál jobbnak találja a gyömbér ízét. A fiatalabbaknál még nincsenek meg az ehhez szükséges ízlelőidegek - állítják a tudósok.

“A friss gyömbér úgy hat, akár egy hideg zuhany” - mondja Liberta Haxhikadriu, az Every start-up tulajdonosa, akik speciális gyógynövény-mixeket kínálnak: a “Straight forward” nevűbe például a friss gyömbér és citrom mellett juharszirup, kurkuma, fekete bors és repceolaj is kerül.

A gyömbéres italokat ugyanis nem csak forrón, de hidegen is élvezhetjük - és ezt mindenki aláírhatja, aki ivott már gyömbérsört. A saját készítésű gyömbéres limonádéra számtalan recept létezik, álljon itt az egyik kedvencünk!

A hozzávalók: friss, felvágott és lereszelt gyömbér, gyömbérszirup, egy citrom leve, egy liter víz, 2-3 szál rozmaring.

Elkészítés: a gyömbérdarabokat egy filterbe helyezzük, Minden hozzávalót egy nagy üvegkancsóba töltünk. Jól elkeverjük, majd egy órára állni hagyjuk a hűtőben. Beleöntjük a gyömbérdarabokat, majd a rozmaringszálakkal díszítjük.

Ha házilag szeretnénk elkészíteni a gyömbérszirupot, ahhoz 200 g friss bio-gyömbérre, egy bio-citromra, 250 g nyers nádcukorra és 800 ml vízre lesz szükségünk. Először felvágjuk a gyömbért, majd a citromlével és a citrom héjával együtt 25 percig hagyjuk főni a vízben. Végül leszűrjük, hozzáadjuk a cukrot és még további 25 percen át főzzük. A kész szirupot kis poharakba töltjük.

Kapcsolódó cikkek

Mi okozhatja az álladó puffadást, és hogyan kezelhető?

Mi okozhatja az álladó puffadást, és hogyan kezelhető?

Az emberek 30-40 százaléka rendszeresen, akár napi szinten tapasztalja a puffadással járó kellemetlen tüneteket.

Hogyan és miért vigyázzunk a szívünk egészségére?

Hogyan és miért vigyázzunk a szívünk egészségére?

A szívünk védelme nagyon fontos, de mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy sokáig egészséges maradjon. Az antioxidánsok mellett, sok más természetes gyógymód is segíthet a szív egészségének megőrzésében.

A csípősségben rejlik a gyömbér ereje

A csípősségben rejlik a gyömbér ereje

Használatjuk ételekben és italokban egyaránt, 2018-ban pedig “az év gyógynövényének” is megválasztották.