Fürdőszobai kiegészítők az egészség jegyében

Minden alapfelszerelés bekerült a fürdőszobába? Megvásároltad a legjobb Wellis termékeket? Jöhetnek a kiegészítők az egészség jegyében! Mutatjuk a legjobbakat!
Fürdőszobai kiegészítők az egészség jegyében

Minden fürdőszobában helyet kapnak az alapvető kiegészítők, mint a különféle illatszerek, textíliák és dekorációk. Megtehetjük azt is, hogy még tudatosabban gondolkodva kimondottan az egészség jegyében vásárolunk további berendezéseket és kellékeket. Ezek lehetnek természetes illóolajok, fürdősók és szappanok, de nagyobb beruházást is tervezhetünk. Írásunkban néhány komolyabb kiegészítőt mutatunk.

Hangulatvilágítás, fényterápia

Minden, amit érzékszerveinkkel észlelünk, hatással van testünk és lelkünk állapotára. A napi rohanás után tisztálkodás közben megteremthetjük a pihentető körülményeket, méghozzá megfelelő világítás alkalmazásával.

A kizárólag erős fények helyett alakítsunk ki állítható erősségű ledeket. Az erős fény sajnos a stresszhormonok termelődését fokozza, míg a meleg, tompa fények segítenek relaxálni.

A színekkel is variálhatunk, a kádban elhelyezett víz alatti lámpákkal. Lássuk az egyes árnyalatok hatását:

· kék – nyugalmat és békességet nyújt

· lila – utat nyit a spiritualitáshoz

· zöld – csökkenti a kimerültséget

· vörös – energetizál

· narancssárga – aktivizál, fokozza az életkedvet

· citromsárga – növeli az önbizalmat, aktivizál

Gőzkabin

Napjainkban egyre több hidromasszázs zuhanykabin vagy gőzkabin közül választhatunk. Ezek hátfalában és oldalában masszázs fúvókák találhatók, így tisztálkodás közben wellness élményben lesz részünk. Emellett a fejünk felett esőztető zuhanyfej vagy trópusi zuhany gondoskodik a komplex élményről. Egy ilyen berendezés nagyban segíti a napi regenerálódást és relaxációt.

Finn szauna

Amennyiben már tapasztaltuk a szauna jótékony hatását, nem csoda, ha saját otthonunkba is szeretnénk egyet. A következőkre hat kedvezően:

· vér- és nyirokkeringés

· légúti problémák

· problémás bőr

· immunrendszer

Tervezéséhez és beépítéséhez mindenképpen szakembert hívjunk segítségül. S hogy a minőséggel se legyen gond, a legjobb gyártókat keressünk fel. Például a Wellis termékek vásárlása javasolt.

Sókamra, sófal

Főként a légzőszervi megbetegedéseket gyógyítja s enyhíti a sókamra, amely egyre több helyen érhető el. A fürdőszoba mellett egy külön kis helyiségben érdemes kialakítani egy ilyen kamrát vagy falat. Fontos, hogy szellőztethető legyen, és a sótéglákat ne érje víz vagy sok pára.

Valójában a hálóban is helyet kaphat a sófal, ugyanis alvás közben is nagyszerű hatást fejt ki. Emellett kimondottan hangulatos dekorációs elem.

Összegezve: A fürdőszobai kiegészítők nemcsak kényelmesek és esztétikusak, de egészségesek is lehetnek. Ilyen a gyógynövényes szappanoktól kezdve a hangulatvilágításon át a sószobáig minden, ami elősegíti a relaxációt.

Kapcsolódó cikkek

Fiatalabb szeretnék lenni! Mit tehetnék?

Fiatalabb szeretnék lenni! Mit tehetnék?

A plasztikai sebészek gyakran hallják azt a pácienseiktől, hogy a szívük mélyén semmire sem vágynak jobban, csakhogy fiatalabbnak tűnjenek, hogy a bőrük éppen úgy ragyogjon, mint egy, kettő, vagy éppen három évtizeddel korábban.

Energiaszint növelése egyszerűen

Energiaszint növelése egyszerűen

Az energiaszintünket módosíthatjuk, amennyiben a megfelelő táplálékokkal, tápanyagokkal látjuk el a szervezetünket, illetve ha a megfelelő gyógynövényeket fogyasztjuk. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

A lelki béke és a televízió

A lelki béke és a televízió

Vannak esetek, amikor az esti tévénézés kifejezett jót tesz a hangulatunknak. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne aludjunk el a tévé előtt, mert akkor nem lesz pihentető az alvásunk. Miben segíthet a tévé? Mutatjuk a válaszokat!