A háziállat tartásának előnyei

A háziállatok számos előnnyel járnak, mind fizikai, mind mentális szempontból.
A háziállat tartásának előnyei

Egy háziállat céltudatosságot adhat, szórakozást nyújthat, és csökkentheti a stresszt. Valójában számos kutatás támasztja alá, hogy a háziállat tartása jót tesz az általános egészségnek.

A Minnesotai Egyetem Stroke Intézetének egyik tanulmánya szerint a macskatartás 30 százalékkal csökkentette a szív- és érrendszeri problémák kockázatát. Ugyanez a tanulmány azt is megállapította, hogy a háziállattal rendelkező emberek kisebb valószínűséggel szenvedtek szívrohamot.

Egy háziállat tartása abban is segíthet, hogy megnyugodjon, különösen akkor, ha nemrég veszítette el egy szerettét vagy a munkáját. Egy háziállat birtoklása ugyanis enyhítheti a magányt és a depressziót.

Egy háziállat segíthet abban is, hogy felkeljen a kanapéról, és fizikailag aktívabb legyen. Sétákra és kirándulásokra ösztönözhetik Önt. Kalandokra is magával viheti háziállatát.

A háziállat beszerzése nehéz lehet, de kifizetődő élményt jelenthet. Ha azt fontolgatja, hogy egy szőrös barátot vesz a családjába, akkor a legjobb, ha előbb elvégzi a házi feladatát. Ellenőrizze a helyi állatmenhelyet, a városi rendeleteket és a jogi követelményeket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden rendben van.

Amellett, hogy nagyszerű társaságot nyújt Önnek, háziállata az otthona szépségét is növelheti. Az állatok bármilyen helyiséget feldobnak, és minden nap adnak valamit, aminek örülhet.

Ha új háziállat után kutat, érdemes megfontolnia, hogy örökbe fogadjon egy idős kutyát a helyi menhelyről. Ezek az állatok jellemzően aktívabbak, és többféle egészségügyi előnyt kínálnak, mint a tipikus korcsok.

Egy háziállat gondozása stresszes és megterhelő lehet. De ha készen áll arra, hogy elkötelezze magát a feladat mellett, örülni fog, hogy megtette. Nemcsak a háziállatának adja meg a megérdemelt szeretetet és figyelmet, hanem a saját egészségét és boldogságát is javítja. És lehet, hogy meglátja, hogy sokkal társaságkedvelőbb lesz, és több barátja lesz.

Végül pedig, egy háziállat birtoklása jobb alváshoz vezethet. Az alvás fontos az általános egészségi állapotod szempontjából. Ha elfoglalt vagy ideges vagy, nehezebben alszol el. Egy kutya vagy macska segíthet ellazulni, így a nap végén kikapcsolódhat. Az is jó ötlet, ha van egy alvási menetrendje. Bár sok gazdinak nehéz betartani, ez nagyon értékes eszköz lehet.

Akár úgy dönt, hogy kutyát, macskát vagy mindkettőt tart, az előnyök hosszú listáját élvezheti. Ezek közé tartozik a jobb kommunikáció, a kevesebb stressz és a jobb hangulat. Ráadásul egy háziállat birtoklása az egyik legteljesebb dolog, amit az életben tehetsz.

Szerző: nagyonallatshop.hu

Kapcsolódó cikkek

A fogadalmak betartása - 5 tipp, hogyan tartsd be a fogadalmadat – nem mindig olyan egyszerű feladat.

5 tipp, hogyan tartsd be a fogadalmadat

A fogadalmakat nem könnyű betartani. Erő és kitartás szükséges ahhoz, hogy megvalósítsuk azokat. Mutatunk 5 tippet, amelyek segíthetnek a kitűzött céljaid megvalósításában.

Fiatalabb szeretnék lenni! Mit tehetnék?

Fiatalabb szeretnék lenni! Mit tehetnék?

A plasztikai sebészek gyakran hallják azt a pácienseiktől, hogy a szívük mélyén semmire sem vágynak jobban, csakhogy fiatalabbnak tűnjenek, hogy a bőrük éppen úgy ragyogjon, mint egy, kettő, vagy éppen három évtizeddel korábban.

Az illóolajok - Az aromaterápia és a nyugalom megteremtése – a testre és a lélekre is pozitívan hatnak.

Az aromaterápia és a nyugalom megteremtése

Az illóolajok nagy hasznunkra lehetnek, ugyanis sok betegséget előzhetünk meg a segítségükkel. Az aromaterápia nem csak a testre, de a lélekre is pozitívan hat.