Negyedórás séta és a stressz eltűnik

A testmozgásnak csodálatos hatásai vannak az emberi testre. Még, ha ez a természetben történik, akkor nem csak a testünk lesz egészséges, de a mentális betegségek is elkerülhetnek bennünket. Kutatások igazolják, hogy már napi 10 perc erdei sétának is mennyi csodálatos hatása van. A természet közelsége és a testmozgás, együttesen segíthetnek a stressz levezetésében, de a szorongást is oldják, illetve a depresszió kellemetlen tünetei is jelentősen lecsökkennek.
A stresszoldásban segít - Negyedórás séta és a stressz eltűnik – az erdei séta.

A ma embere keveset mozog

Manapság nem csak kevesebbet mozognak az emberek, de sokan nem is tartózkodnak eleget a friss levegőn, a természetben. Sokan, szinte ki sem mozdulnak az otthonaikból és ez bizony az egészségi állapotukon is nyomot hagy. Amikor odakint jó idő van és süt a nap, akkor több okból is megéri kicsit elvonulni a természetbe.

Fentebbe már említésre került, hogy miért olyan egészséges már napi tízpercnyi erdei séta, de a napfény pozitív hatásairól még nem esett szó. Télen, kiürül a szerveztünk D-vitaminraktára, így ezt a vitamint mindenképpen pótolnunk szükséges.

A napfényvitamin, vagyis a D-vitamin, javítja az immunfunkciókat, így a védekezőképességünk is megnő a különféle fertőzésekkel és betegségekkel szemben. Már emiatt is megéri, minél több időt a természetben tartózkodni, vagy legalábbis egy olyan területen, egy olyan környezetben sétálgatni, gyalogolni, túrázni, kirándulni, amely kicsit távol van a város zajától, ahol kikapcsolódhatunk és feltöltődhetünk.

Sétáljunk másokkal

Amennyiben nem egyedül megyünk erdei sétára, úgy még pozitívabb hatások érhetnek bennünket, hiszen az ember, alapvetően társas lény. Amennyiben a barátokkal, a családdal megyünk egy-egy erdei sétára, úgy mentálisan is sokkal jobb egészségnek örvendhetünk. A szociális kapcsolatok ápolása és megerősítése, szintén hozzájárul a stressz csökkentéséhez, a szorongás oldásához és a depressziós tünetek enyhítéséhez.

Minél több időt töltsünk friss levegőn

A mai, felgyorsult világunkban az emberek többsége reggel el kezd dolgozni és estig meg sem áll. Pedig a lazítás, a mozgás, a munkától való elszakadás nagyon lényeges, hogy ne csak testileg, hanem lelkileg is regenerálódjunk és feltöltődjünk.

Kapcsolódó cikkek

A színek befolyással vannak az életünkre - A színeknek ereje van – viseljünk ezért vidám színeket.

A színeknek ereje van

Már az ókorban is felfedezték, hogy a színeknek hatása van az emberekre. Az őszi, téli hűvös napokon elsősorban a szürke, a barna és a fekete színeket részesítjük előnyben, míg nyáron, többnyire a világosabb színű ruhák mellett döntünk. Mutatjuk, milyen h

A cukorbetegség sok komoly és veszélyes - A cukorbetegség 5 komoly tünete – tünettel jár együtt.

A cukorbetegség 5 komoly tünete

A cukorbetegséget néma gyilkosnak is nevezik, merthogy sok tünet már csak a betegség előrehaladottabb állapotában alakul ki. Mire figyeljünk? Mutatunk 5 tünetet, amelyet nagyon komolyan kell venni.

Az egészséges életnek - Az egészséges élet előnyei a Biotech USA termékeivel – számtalan előnye létezik.

Az egészséges élet előnyei a Biotech USA termékeivel

Amikor egészséges életet akarunk élni, akkor fel kell mérnünk, hogy honnan is tudjuk beszerezni az életmódváltáshoz szükséges termékeinket. A Biotech USA is egy ilyen hely lehet.